Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ı makamında ziyaret etti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sekmen, Korgeneral Öngay'ı makamında ziyaret ederek, 9. Kolordu Komutanlığı'nın darbe girişimine karşı tutumunu kutladı.

Sekmen, ziyarette yaptığı konuşmada, çapulcu tayfasının söz konusu girişimi esnasında Öngay Paşa'nın emrindeki Mehmetçikler ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onurlu ve şerefli bir mensubu gibi hareket ettiğini belirterek, "Milletimiz, Erzurum halkı, Başkumandanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alarak bölgesinin hudutlarında adeta demokrasi nöbeti tuttu. 9. Kolordu Komutanlığı da şanlı tarihinin gereği, sancağını, birliğini hainlere karşı da korudu." dedi.

Öngay da 9. Kolordu Komutanlığının sorumluluk sahasında, her zaman asil ve necip Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefi ve şanıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

9. Kolordu'nun tarihte olduğu gibi her zaman aziz milletinin yanında ve hizmetinde yer aldığını, bunu da 15 Temmuz'daki alçakların teşebbüsü esnasında da gösterdiğini belirten Önay, şunları ifadeleri kullandı:

"Şu çok iyi bilinmelidir ki aziz milletimiz ve Başkomutanımızın emrinde olan 9. Kolordu Komutanlığımız, Jandarma Bölge Komutanlığımız ve İl Jandarma Komutanlığımızın her bir mensubu üzerinde onur ve gururla taşıdığı üniformasıyla kutsal vatan toprağı için canını seve seve feda etmekten asla ve asla çekinmez. Bizler şühedaya inanan ve şehadet şerbetini içmek için şanlı ecdadımıza layık olmaya çalışan askerleriz. Şahsım ve emrim altındaki her bir TSK mensubu, peygamber ocağının kutsiyetini bilerek, işte bu bilinçle hareket etmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Sekmen Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title