Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Sakarya Valiliğinde askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan 14 kişiden hayati tehlikesi olan iki kişinin durumunun her gün biraz daha iyiye gittiğini bildirdi.

Vali Coş, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Ticaret Borsası (STB), Muhasebeciler Odası ve birçok odanın üyeleriyle işçilerden oluşan bir grubu valilik toplantı salonunda kabul etti.

Gruptakiler, 15 Temmuz gecesi valilik önünde darbe girişimi yapan askerlere karşı dik duruşu ve mücadelesinden dolayı Coş'u tebrik ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

SESOB Başkanı Hasan Alişan burada yaptığı konuşmada, birilerinin itelemesi veya art niyetleriyle zedelenecek bir demokrasi değil, sağlam temeller üzerine oturacak demokratik ve hukuk devleti yapısının oluşmasını istediklerini söyledi.

Vali Coş da Sakarya'nın millete, milli iradeye, devlete ve demokrasiye yönelik her türlü tehdide karşı 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da karşı koymaya, bu tür girişimleri lanetleyip tepkisini ortaya koymaya devam edeceğini belirterek, "Evlerimizde durursak bu darbeciler, yarın hepimizi teslim alır dedik. Bizi teslim almaları çok önemli değil. Bu darbe girişimi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği, büyük Türkiye'yi kurma ideallerimizi, devletimiz ve milletimizin refahı için yapılacak bütün projelerin hepsinin berhava edilmesi anlamına geliyordu." diye konuştu.

Sakarya'da valiliği işgal eden gözü dönmüş terör şebekesinin mensuplarının açtığı ateşle 14 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını hatırlatan Coş, "İkisinin durumu kritikti. Elhamdülillah aldığımız haberlere göre her gün biraz daha iyiye gidiyor. İnşallah hepsi şifa ile taburcu olur." dedi.

Coş, 14 kişiye ateş eden teröristlerin yakalanarak tutuklandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah yüce Türk adaleti, bunlar hakkında en uygun cezayı verecektir. Buna inanıyoruz. O gün yaşadığımız elim hadise, sadece devleti ele geçirme çabası değil, Türkiye'nin içe kapanması, lider ülke değil, uydu bir devlet haline getirilip birtakım küresel güçlerin dışarıdan kumanda edeceği bir yönetime sahip kılınması için yapılan, hain bir çalışmadır. Türkiye'nin uydu ülke olabilmesi için ne lazım? Ekonomisinin tahrip edilmesi lazım. Ekonomisi tahrip edilmezse bu mümkün olmaz. Hukukun, demokrasinin olmadığı, geleceği belirsiz bir yere yatırımcı yatırım yapar mı? Bu darbe hareketi, aynı zamanda Türkiye'ye ekonomik bakımdan zarar verdirip tekrar IMF'nin kucağına itebilmek, yabancı güçlere bağlı kılabilmek için yapılmış planın bir parçasıdır."

Hep beraber devlete ve millete sahip çıkacaklarını ifade eden Vali Coş, terörist faaliyetleri ve bu darbe girişimini bir kere daha lanetleyerek, bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde ortaya koyan Sakaryalılara sonsuz minnet ve şükran duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Hüseyin Avni Coş Hasan Alişan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title