Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret ederek, 15 Temmuz gecesi ve devamında yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumlarından dolayı tebrik etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık'ı ziyaret etti. Tümgeneral Saldık'ı cesaretli ve vatansever tavrından dolayı Bursalılar adına tebrik eden Altepe, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti tarihi bir gün yaşadı ve büyük bir tehlike atlattı. Demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandı. Burada silahla devleti ele geçirme girişimi başlatıldı. Yapılan bu girişim de akamete uğradı. Bu işte dik ve dirayetli duran, gerçek anlamda yönetim kadrolarının sözüne uyan, bu şekilde kargaşa oluşmasına sebep olmayan, yönetime katkı koyan, burada illegal yapılanmaya meydan bırakmayan, bu konuda güçlü bir iradeyi ortaya koyarak boşluk bırakmayan ve başta Bursa'mız olmak üzere Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Yalova'da da düzeni sağlayan jandarma teşkilatımızdır. Dünya önünde gerçekleşen bu olayda güzel bir imtihan veren jandarma teşkilatımıza, başta Tümgeneral Seyfullah Saldık paşamıza ve bu bölgenin bu oyuna ait olmamasını sağlayan devlet güçlerine, komuta kademesinin emrinden ayrılmayan değerli komutanlarımıza, tüm teşkilatımıza Bursa halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu iradeyi ortaya koydukları için de kendilerini sonuna kadar destekliyoruz."

Altepe, Tümgeneral Seyfullah Saldık'a el yapımı kılıç hediye etti.

Tümgeneral Saldık da Altepe'ye teşekkür ederek, "Bu anlamlı hediyeyi çok saygıdeğer. Bursa halkımıza en kalbi şükranlarımızı sunarak onurla kabul ediyorum. Halkımızın emrindeyiz, halkımızın her zaman hizmetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı da ziyaret eden Altepe, 15 Temmuz ve devamında kentte güvenliğin sağlanması adına özverili çalışmalarından dolayı Yıldız'ı tebrik etti.

Altepe, yaşananlar sırasında emniyet teşkilatının fedakar bir tutum sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin de desteğiyle emniyet güçlerimiz burada destan yazdı. Demokratik bir ülke olan, Cumhuriyet ile yönetilen ve milletin dediğinin olduğu Türkiye'de illegal yollarla devleti ele geçirme girişimi de başarısız oldu. En büyük saldırı da emniyet teşkilatımızın üzerine gerçekleştirildi. Bu şartlarda cansiparane mücadeleyle asayişin sağlanması konusunda emniyet teşkilatımız büyük bir görev başardı. Bu fedakar çalışmalarından dolayı, kanun devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü durumuna kısa zamanda gelmesi ve düzenin sağlanması bakımından emniyet teşkilatına müteşekkiriz."

Başkan Altepe, özellikle Bursa bölgesinde hiçbir sıkıntı yaşanmamasından dolayı Bursa'nın örnek olduğunu ve herkesin Bursa ile gurur duyduğunu ifade ederek İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'a da el yapımı Bursa kılıcı hediye etti.

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ise milli iradenin tesisinde meydanları dolduran Bursalılara teşekkür ederek, "Onlar emniyet teşkilatının yanında yer aldılar. Gencecik kardeşlerimizin, yaşlı amcalarımızın ve annelerimizin sokaklarda milli iradeye sahip çıktığını gördük. Biz de onlara çok müteşekkiriz. Şehrin emini olan Başkan Altepe'ye de teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Selami Yıldız Recep Altepe Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title