Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Çorum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Çorum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulucami'de ikindi namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından, darbe girişiminde yaşamını yitiren asker, polis ve vatandaşlar için dua edildi.

Vali Kılıç, burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetimizdir, namusumuzdur." dedi.

Türk milletinin tarihinde ilk kez böyle bir ihanet gördüğünü vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"İnsanoğlunun eksiği olur, kusuru olur, yanlışı olur ve bir bedel ödetilir ama ihanetin bedeli, ödetilebilecek en ağır bedel olmalıdır. Tarihte bu devlet ihanet gördü, bu millet ihanet gördü ama halkın verdiği parayla, alınan teçhizatlarla halkın üzerine ateş açanı hiç görmemiştir. Sivillerin üzerine ateş açabilecek bir ihanet ilk defa yaşandı. 'Bu örgüt PKK'dan tehlikeli' diyorduk, öyle biliyorduk. Bugün üzülerek ve acıyla müşahede ettik ki kanaatlerimiz doğruymuş."

Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimini başarıya ulaştırmadığını anlatan Kılıç, "Bir kez daha Türk milletinin bir ferdi olmakla gurur duydum, dünyadaki birçok millet bizimle gurur duydu." ifadesini kullandı.

Cenaze namazına katılanlar, Vali Kılıç'ın konuşmasını uzun süre alkışladı.

Kaynak: AA / Güncel

Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt Necmeddin Kılıç AK Parti Çorum Güncel Haberler

title