Haberler

İstanbul'da 110 Hakim ve Savcı Hakkında Gözaltı Kararı

Güncelleme:

FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 110 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Hakim ve savcılarla ilgili "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından gözaltı kararı verildi.

EVLERİNDE VE İŞ YERLERİNDE ARAMA VE EL KOYMA KARARI

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla hakim ve savcıların evlerinde ve iş yerlerinde arama ve el koyma kararı çıkarıldı.

58 ADRESTE ARAMA YAPILDI

Öte yandan, hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldığı öğrenildi.

ÇİLİNGİRLERLE EVLERE GİRİLDİ

Adreslerinde bulunan şüphelilere gözaltı işleminin yapılacağı, adreslerinde olmayanların da çilingir yardımıyla evlerine girildiği belirtildi.

Hatay'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 10 asker, 3 polis ile 18 hakim ve savcı gözaltına alındı.

HATAY'DA DA GÖZALTI

Hatay'da, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 10 asker, 3 polis ile 18 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında aralarında 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat'ın da bulunduğu 3 kurmay albay, 1 pilot yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 3 astsubay, 1 emniyet amiri, 1 komiser ve 1 polis memurunun yanı sıra Antakya, Samandağ, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde görevli 18 hakim ve savcının gözaltına alındığını söyledi.

Çatal, gözaltıların "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından gözaltına alındıklarını ifade etti.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 13 hakim ve savcının arandığını da ifade eden Çatal, gözaltına alınan kişilerin sorguları ve soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Anadolu Adalet Sarayı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (20)

muro:

şeriat istiyoruz! bati yasalarini aliniz kafaniza çaliniz

4
26
yanıtYanıtla
ne diyorsun sen:

bunmillet demokrasi istiyor

yanıt8
yanıt0
YİLMUT:

ZATEN ÜLKEDE TEK EKSİK OLAN YOBAZLARDI. . . . . . !!! defol git arap ülkesine. . . burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ. . . .

yanıt1
yanıt0
Recep Atli:

Bu karar Alman televizyonlarinda dehsetle karsilaniyor. Tayyip tarafindan demokrasiye ve laik cumhuriyet vurulan en büyük darbe olarak nitelendiriliyor.

12
3
yanıtYanıtla
gurbetci:

sahi insanlari sokaga dokenin cocuklari nerdeydi gruh sürüleri sorsaydiniz ya. ünlü senarist yazar, yönetmen ve oyuncu, yazdim cizdim yönettim oynadim allahindan bul tabi bir yaradan varsa

7
1
yanıtYanıtla
LEOUX:

eğer o girişim olmasa bu görevden alınmalar olmayacaktı. . şimdi rte ne yaparsa halk sessizdir. onunla olacaktır eminim. . rte memleketi o masum askerleri linç edenlerle beraber satta gram vicdanım acımaz. suriyelileri vatandaşlığa alsın asgari ücretten ve emekli maaşından kesintiler olsun köprüler otoyollar pahalılaşsın her halt satılsın gam yemem. . bu insanlara müstehak. . asıl darbeyi yıllarca halka askere yargıya yapanlara karşı durmak için sokağa dökülenler vatan haini idiler. şimdi ne oldu kahraman!

4
1
yanıtYanıtla
KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ:

Ülkenin tüm ünitel yapsını degiştirmek için bu hain saldırı bulunmaz nimet oldu . . . 5578 savcı hakim tutuklandı yerlerine bakın kimler atanacak AKP üyesi avukatlar . .

4
0
yanıtYanıtla
vatandas:

6000 maaşli gemalst hakemler tutuklansin, paralari, sivilere garibana dagitilsin

0
4
yanıtYanıtla
TÜRKİYE HUZUR ADASI:

SAHTE DİPLOMA DAVASINA BAKANLARDA ARALARINDA MI

4
0
yanıtYanıtla
Vatansever:

gözüne batan bütün insanlari tik iceriye, yerlerini kendi adamlarinla doldur. . .

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title