Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen esnaf ve STK temsilcileri yaptıkları açıklama ile FETÖ'nün darbe girişimini kınadıHTSO binası önünde bir araya gelen ve aralarında HTSO Başkanı Servet Taş, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, esnaflar ve STK temsilcilerinin bulunduğu kalabalık, 'darbeye hayır', 'Hakkari uyuma iradene sahip çık' sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen esnaf ve STK temsilcileri yaptıkları açıklama ile FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

HTSO binası önünde bir araya gelen ve aralarında HTSO Başkanı Servet Taş, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, esnaflar ve STK temsilcilerinin bulunduğu kalabalık, 'darbeye hayır', ' Hakkari uyuma iradene sahip çık' sloganları atarak yürüyüşe geçti.

Bulvar caddesine kadar yürüyen grup daha sonra HATSO binası önüne gelerek açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan HTSO Başkanı Servet Taş,15 Temmuz günü karanlık güçler tarafından ülkenin birlik, beraberlik ve demokrasiye yapılan darbe girişiminin herkesi derinden sarstığını belirtti.

Taş, "Demokrasi kutsal ve en yüce bir yönetim şeklidir. Halkın iradesidir. İktidarlar, yönetimler halkın iradesiyle belirlenir. Ülkemize, demokrasimize, ekonomimize ve hükümetimize yapılan bu darbe girişimini asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi kabul etmemiz ve tanımamız mümkün değildir. Geçmişte yaşanan darbelerin ülkemize ve milletimize verdiği tahribat herkesçe bilinmektedir. Girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısında Hakkari olarak milletçe dimdik duracağız. Demokrasiyi savunmalıyız, demokrasiden yanayız, demokrasi halkın iradesidir. Bu darbe teşebbüsü ve bu hayalperestlik ülkemiz için kapkara bir lekedir. 1980 darbesinin izi, travması ülkemizde hala silinmemişken, yapılan bu darbe girişimini Hakkarililer olarak kınıyoruz. Hayatını kaybeden cesur insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz." dedi.

Taş, darbeye karşı bugün akşam da sabaha kadar ayakta olacaklarını, bu nedenle bütün Hakkari halkının akşam saat 22.00 itibarıyla kent merkezindeki Bulvar caddesine darbe nöbetine katılması çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından kalabalık Hakkari Valiliğine giderek Vali Cüneyit Orhan Toprak'a destek ziyaretinde bulundular.

Polis araçları Valilik binası önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Keskin Durankaya Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title