Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Emniyet personelinden şu ana kadar 105 kişiyi açığa aldık.

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Emniyet personelinden şu ana kadar 105 kişiyi açığa aldık. Adli ve idari soruşturmalar devam ediyor." dedi.

Yarımel, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve yönetim kurulunun kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak, 15 Temmuz gecesi haberi aldıkları andan itibaren el birliğiyle gereken her şeyi yaptıklarını dile getiren Yarımel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, o gece canlı yayında halka yaptığı "sokağa çıkın" çağrısının ardından kendilerinin de anonslarla halkı sokağa davet ettiklerini söyledi.

Levent Yarımel, halkın sokağa çıkıp polisin yanında yer almasıyla darbe girişiminin önlendiğini vurgulayarak, darbenin yol açtığı yaraların kısa zamanda sarılacağına inandığını ifade etti.

Yarımel, "Emniyet personelinden şu ana kadar 105 kişiyi açığa aldık. Adli ve idari soruşturmalar devam ediyor. Bunlara ilaveten çalışmalar devam ediyor. Zaten 17 Aralık'tan sonra benim Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde 2,5 yılım geçti. O zamandan beri teşkilatta FETÖ terör örgütüyle bağlantılı personelle ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bunlar hakkında sürekli adli ve idari işlemler yapmıştık." dedi.

Emniyet olarak demokrasi nöbetleriyle ilgili bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarını vurgulayan Yarımel, "Burada her ne kadar resmi polislerimiz olsa da sivil, istihbarat ve güvenlik polislerimiz de bulunmaktadır. Çünkü sadece FETÖ değil, PKK ve IŞİD gibi örgütlerin de bu mitingleri fırsat bilip eylem yapabilir düşüncesiyle güvenlik tedbirlerini almaktayız." diye konuştu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Ceyhan ise emniyet teşkilatına dik duruşu ve ülkenin savunulması konusunda göstermiş olduğu gayret için teşekkürlerini iletti.

Şehit olan tüm emniyet personeline Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar dileyen Ceyhan, "AK Parti olarak milletle beraber bu mücadeleyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ceyhan, "Başkomutanımızın talimatı gelinceye kadar meydanlarda olacak, milletimizle beraber bu süreçte dik duruşumuza devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra Ceyhan, İl Emniyet Müdürü Yarımel'e Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Ceyhan Politika Güncel Haberler

title