Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin aileleri, yakınları ve avukatlarıyla hangi şartlarda görüşebileceklerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin aileleri, yakınları ve avukatlarıyla hangi şartlarda görüşebileceklerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY mensubu olup, Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı ceza infaz

kurumlarında bulunan tutukluların aileleri, yakınları ve avukatlarıyla görüşmelerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Toplumun ve ceza infaz kurumunun güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin yönlendirmesi, bunlara emir ve talimat verilmesi veya gizli, açık veya şifreli mesajlar iletilmesi ihtimallerinin gözetilerek, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 667 sayılı KHK'nin verdiği yetki uyarınca, FETÖ/PDY tutuklularının avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin, teknik cihazla, sesli veya görüntülü olarak kaydedileceği, görüşme esnasında personel bulundurulacağı, karşılıklı verilecek tüm belgelere örgütsel iletişim, emir, talimat içerip içermediğinin tespiti bakımından el konulacağı, anılan terör örgütüne mensup tutukluların diğer adli tutuklulara nazaran sayılarının fazla olması, avukat görüş mahallerinin ise sınırlı sayıda olması nedeniyle avukatların ziyaret gün ve saatlerinin savunma hakkına engel olmayacak şekilde sınırlandırılacağı, tutuklunun avukatı ile yaptığı görüşmenin yukarıda bahsedilen amaçlarla yapıldığının anlaşılması halinde görüşmeye derhal son verdirileceği, bu hususta yasal gereği için tutanak tutulacağı" belirtildi.

Olağanüstü halin devamı süresince ve anılan KHK gereğince tutuklu olanların, belgelendirilmesi koşuluyla sadece eşi, ikinci derece dahil kan hısımları ile birinci derece kayın hısımları, vasisi veya kayyımı tarafından ziyaret edilebileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Eş, çocuk (evlat edinilen çocuklar dahil), torun, anne, baba, kardeş, büyükanne ve büyükbaba ile eşinin anne ve babası ziyarete alınacağından, yukarıda belirtilenler haricinde Bakanlık veya Cumhuriyet Başsavcılığımızca yazılı olarak görüş izni verilenlerin ziyarete kabul edileceği, bunların dışında ziyaretçilerin kabul edilmeyeceği, tutukluların telefon ile haberleşme haklarından 15 günde 1 kez ve yukarıda belirtilen ziyaretçiler ile sınırlı tutularak, 10 dakikayı geçmemek üzere faydalandırılacakları, anılan KHK uyarınca vasi veya kayyımın da belgelendirmeleri koşulu ile belirlenecek görüş gün ve saatinde ziyarete alınacakları, yukarıda bahsedilenler haricindekiler ile görüş gün ve saatinde ziyaret için intikal etmeyenlere veya harici günlerde intikal edenlere, kimliksiz olanlara, yakınlık derecesini belgelendiremeyenlere ayrıca özel izin verilmeyeceği, bu itibarla, yukarıda işaret olunan esaslar doğrultusunda FETÖ/PDY kapsamında ve Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hariç diğer kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tutukluların her hafta cuma günleri ziyaretçileriyle görüşme yapabileceği, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise her hafta salı, çarşamba ve cuma günleri görüşme yapabilecekleri hususları kamuoyuna duyurulur."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bakırköy Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title