Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Siirt'te vatandaşlar cuma sonrası Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Siirt'te vatandaşlar cuma sonrası Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kentteki camilerde FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeyi planladığı darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan güvenlik mensupları ile sivil vatandaşlar anıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan Çarşı Camisi'nde vatandaşlarla cuma namazı kıldı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, buradaki vaazında, FETÖ darbe girişiminin ülkenin demokrasisini, bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi.

"İçinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte engin rahmetiyle milletimizi büyük sıkıntılardan ve felaketlerden kurtaran Yüce Allah'a sonsuz hamdolsun." diyen Arvas, şunları dile getirdi:

"15 Temmuz gecesi millet olarak tarihimizin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadık. Rabbimiz, milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biri. Hamdolsun ki bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk. Bu acı tecrübe bize şunu gösterdi ki hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Bu hain saldırılar bize, şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenlerin rezil olmaya mahkum olduğunu gösterdi. Kim mazlum ve mağdurun yanındaysa Cenab-ı Hak da kudret, rahmet ve inayeti ile onun yanındadır."

Arvas, şehitler için kentteki Kur'an kursu ve camilerde 124 hatmi şerifin okunduğunu belirtti.

Camide dualar okunduğu sırada Arvas ile bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan cuma namazını vatandaşlarla bir arada kılmak isteyen askerler, kışla yerine camileri tercih etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Metin Özkan Faruk Arvas Siirt Politika Güncel Haberler

title