Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Çoşkun, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kararıyla, masum yerli ve yabancıların özgürlüklerinin kısıtlanmayacağını, Türkiye'ye geliş gidişler, orada seyahatler bakımından endişe etmeyi gerektirecek hiçbir hususun bulunmadığını söyledi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Çoşkun, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kararıyla, masum yerli ve yabancıların özgürlüklerinin kısıtlanmayacağını, Türkiye'ye geliş gidişler, orada seyahatler bakımından endişe etmeyi gerektirecek hiçbir hususun bulunmadığını söyledi.

Çoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine ilişkin Azerbaycan medyasını bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan devletine ve halkına, yakın tarihin en kritik gecesinde Türkiye'ye verdiği desteğe teşekkür ederek başlayan Çoşkun, büyükelçilikteki toplantıda, Türk halkının canı pahasına demokrasisine sahip çıktığını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin halkıyla, tüm meşru kurumlarıyla dimdik ayakta olduğuna dikkati çeken Çoşkun şunları söyledi:

"Türkiye'nin tüm dostlarına içlerinin rahat olması gerektiğini söylemek isterim. Türkiye'de yaşanan bu hadiseden hareketle kendine göre Türkiye'nin zayıflamış olabileceğini veya zaten zihinlerinde olan birtakım hain emellerin önümüzdeki dönemde hayata geçirilebileceğini düşünen düşmanlarımız varsa onları da iki kere düşünmeye davet ederim, hiç heveslenmesinler. İçimizde yerleştiğini anladığımız bu virüsü ayıklamak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti yarınlara daha güçle şekilde ilerleyecektir."

Çoşkun, darbe girişiminin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir komuta zinciri içerisinde değil, cinnet getiren bir grup tarafından yapıldığını vurgulayarak, "Biz birkaç yıldır dünyada çeşitli yapılanmaları bulunan FETÖ'nün Türkiye için oluşturduğunu tehdidi anlatma gayreti içerisindeydik.15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi, bu terör örgütünün bugüne kadar işlediğini bildiğimiz suçların zirve noktasıdır" dedi.

FETÖ'nün faaliyette bulunduğu tüm ülkelerde yerelleşme çabası içerisinde bulunduğuna ve sinsi şekilde davrandığına dikkati çeken Büyükelçi Çoşkun, OHAL'in de bu terör örgütünün tüm izlerinin silinmesi amacıyla ilan edildiğini dile getirdi.

Çoşkun şöyle devam etti:

"OHAL'i iyi anlamak lazım. peşin hükümlü değil objektif olmak lazım. Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehdidi, 15 Temmuz gecesi yaşanan görüntüleri unutamayız. Parlamentomuzun bombalandığı, meşru kurumların, anayasal kurumların hedef alındığı bir süreçten geçtik. Şimdi bu tehlikenin ortaya çıkmasına neden olan unsurları ortadan kaldırmak için hukuk düzeni içerisinde tedbirler almaya devam edeceğiz. OHAL de bunun içindir.

Terör örgütüyle yürütülmekte olan mücadele kapsamında OHAL ile yapılmak istenen Türkiye'nin meşru anayasal düzenenin korunmasıdır. Türkiye'nin terörle mücadelede uzun, acı tecrübesi vardır. O tecrübe içerisinde bizim edindiğimiz en önemli derslerden birisi de güvenlik ile özgürlükler arasındaki dengelerin korunması gereğidir. Türkiye bunun bilincindedir.

OHAL tedbirinin amacı masum yerli veye yabancıların özgürlüklerini kısıtlamak, onlara ilave zorluklar çıkarmak kesinlikle değildir. Dolayısıyla Türkiye'ye geliş gidişler bakımından, orada seyahatler bakımından endişe etmeyi gerektirecek hiçbir husus yoktur. Hatta OHAL sayesinde, Türkiye'de bahsettiğim FETÖ tehdidi, en ileri şeklide kontrol edilecek, kamu düzeninin kontrolü daha güçlü sağlanacaktır."

Çoşkun, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi için gerekli dosyanın ABD'ye ulaştırıldığını hatırlatarak, "Terörle mücadelede objektiflik testi belirlenecekse ABD'nin iade talebine vereceği cevapla belirlenmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Azerbaycan'ın FETÖ'nün faaliyetleri ve güvenlik dahil her konuyu rahatlıkla konuşabildiğini, kaygıların paylaşılabildiğini anlatan Çoşkun, Hiçbir konuda iletişim sıkıntısı yaşamıyoruz. FETÖ ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktığında Azerbaycan ile paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title