Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) bir profesör, 2 araştırma görevlisi ve bir hemşirenin açığa alındığı bildirildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) bir profesör, 2 araştırma görevlisi ve bir hemşirenin açığa alındığı bildirildi.

YYÜ'den yapılan açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı ilk günden gerekli tepkinin gösterildiği, ülkede demokrasinin kazanması için gösterilen mücadelenin desteklendiği belirtildi.

Bu kapsamda YYÜ bünyesinde görev yapan bazı akademisyenlerin açığa alındığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizde görev yapan bir profesör, FETÖ ile ilişkili olabileceği şüphesiyle açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca daha önce haklarında 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisine imza attıkları için soruşturması devam eden 2 araştırma görevlisi ile bir hemşire açığa alınmıştır. YYÜ olarak, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizin de bilinmesini bir kez daha vurgulamak isteriz."

Üniversitede, dün de FETÖ ile ilişkili olabilecekleri şüphesiyle 4 profesör, 2 doçent ve bir yardımcı doçent ile daha önce haklarında "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza attıkları için soruşturma devam eden 3 doçent, 2 yardımcı doçent ve 5 araştırma görevlisi açığa alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title