Haberler

Fetö'nün Çöpçatan Profesörü

darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY  soruşturması kapsamında, başhekim olan eşiyle birlikte tutuklanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ın, cemaat yapılanması içerisinde 'katalog evlendirme programını' organize ettiği ileri sürüldü. Suçlamayı kabul etmeyen 54 yaşındaki Prof. Dr. Gürsan, "Kimsenin kalbini bilmiyorum. Aile içi görüşler sorulduğunda sadece fikrimi beyan etmişimdir. Böyle organizasyonlara girmeye vaktim yok" dedi.

Darbe girişimi sonrası Atatürk Üniversitesinde görevli 10'u akademisyen 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Prof. Dr. Nesrin Gürsan ile Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi Başhekimi olan eşi Mehmet Şevki Gürsan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi, geçen 22 Temmuz günü 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EVİNDE KATALOG

Tutuklananlardan Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ın evinde yapılan aramada 'muhterem efendim' ibareli Fetullah Gülen imzalı bayram mesajı, kadın ve erkeklerin fotoğraflarının yer aldığı bir katalog ile Gülen'e ait CD ve kitaplar ele geçirildi.

Evli 2 çocuk annesi Prof. Dr. Nesrin Gürsan, savcılık ve hakimlik sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Yaklaşık 12 yıl önce kızını ilkokula yazdırrıken araştırma yaptığını, en iyi okul olduğu için çocuğunu cemaate bağlı Özel Aziziye okullarına verdiğini, cemaatle bu vesile ile tanıştığını anlattı.

'HERHANGİBİR GRUP VE YAPININ İÇİNDE DEĞİLİM'

Yapı ile herhangi bir özel sohbete katılmadığını, ikili temasının olmadığını ileri süren Prof. Dr. Gürsan, şunları söyledi:

"17- 25 Aralık 2013 tarihinden sonra çocuğumuzu bu okuldan almayı düşündük. Ancak Aziziye Fen Lisesine sınavla ve ücretsiz olarak gittiği için, hem de okul değişikliğinde olumsuz etkilenebilir düşüncesi ile vazgeçtik. Patoloji bölümünde cilt biyopsisi çalıştığım için çok yoğunum, günlük mesaim 18.00 sıralarında bitiyor. 17- 25 Aralık'tan sonra evde düdüklü tencere patladığı için yüzüm yandı. Yaklaşık 6 ay dışarı çıkamadım. Evimde ele geçirilen katalog Tıp Bayramı'nda hediye edildi. Aramada ele geçirilen köy ve ilçe isimleri ile mesafe, vatandaş isimlerinin yazdığı belge ile doktorların, bizim adres ve iletişim bilgilerinin bulunduğu belge eşime aittir. Ben küçük yaşta babamı kaybettim için çok zor şartlarda başarılı olmak adına çok çalıştım. Kendimi ilme ve çalışmaya adadım. Herhangi bir grup veya yapının içerisinde değilim. Sohbet ortamlarında ülkeye ve millete zararlı olacak herkesi lanetlerim. Ben ani stres durumunda kalp kasılmasına bağlı beyin ve damarlara kan gitmemesi sonucu yoğun oksijensizliğe maruz kalmaktayım. Ani müdahale edilmediği takdirde hayatım tehlikeye girebilir. Daha önce bu şekilde 2 kez risk yaşadım, anjiyo oldum. Suçlamaları kabul etmiyorum, muhafazakar yapıda ve yaşayışta bir insanım. Başı örtülü olduğum için son bir kaç yıla kadar yeterince saygı görmezdim. İkinci sınıf insan pozisyonundaydım. Mesleki başarımdan veya muhafazakar yapımdan dolayı hakkımda böyle şikayet yapılmış olabilir."

'ÇOCUKLARIMA BİLE ZAMAN AYIRAMIYORUM'

1'nci Sulh Ceza Hakimi ise Prof. Dr. Nesrin Gürsan'a, cemaatin evlendirme programını organize edip etmediğini sordu. Prof. Dr. Gürsan bu soruyu şöyle yanıtladı:

"Evlendirme programlarını organize etmem mümkün değil. Çalışma hayatım çok fazla yoğun. Çocuklarıma bile yetecek zaman ayıramıyorum. Böyle bir şeye girişmem. Evlilik ile ilgili düşüncem sadece aile ortamında sorulduğunda görüş bildiririm. Kimsenin kalbini bilmiyorum. Aile içi görüşler sorulduğunda sadece fikir beyan etmişimdir. Böyle organizasyonlara girmeye vaktim yoktur."

Üniversitedeki cemaatin ablası olduğuna ilişkin soruya ise Prof. Dr. Gürsan, "Cemaatle bağlantım sadece okul düzeyindedir. Öğrenci velisinden öteye gitmemiştir. Okul düzeyinde de 17 Aralık sonrası tamamen bitmiştir. Üniversitedeki cemaatin ablası değilim. Kimseye video, slayt izletmedim" dedi.

'DEVLETİME MİLLETİME BAĞLIYIM'

Prof. Dr. Gürsan evde bulunan Fetullah Gülen imzalı bayram mesajı hakkında ise "Fetullah Gülen imzalı bayram mesajı, muhtemelen çocuklara dershaneden veya okuldan verilmiştir. 17 Aralık'tan sonra ben evime kesinlikle ona ait bir şeyi kabul etmemişimdir. Devletime ve milletime bağlı bir insanım. Her zaman için devletime ve milletime zarar veren insanları her ortamda lanetlemişimdir" diye cevapladı.

Sulh Ceza Hakimliği, Prof. Dr. Nesrin Gürsan'ı, 'kaçma ihtimali bulunduğu' gerekçesi ile tutukladı.

- Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Pasinler Cemaat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title