Haberler

Dursun Çiçek'e 'Islak İmza' Kumpasında 10 Tahliye

Güncelleme:

Dursun Çiçek'e Ergenekon davasında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek "kumpas" kurduğu iddiasıyla yargılanan 18 kişiden 10'u tahliye edildi.

FETÖ'nün, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e Ergenekon davasında delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde ıslak imzası bulunduğunu öne sürerek "kumpas" kurduğu gerekçesiyle, o dönemde Adli Tıp Kurumu, polis ve jandarma kriminal laboratuvarlarında görevli 15'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada 10 kişi tahliye edildi.

10 TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Ergenekon Davası'na delil kabul edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in ıslak imzası bulunduğu iddia ederek kumpas kurduğu gerekçesiyle yargılanan sanıklarla ilgili mahkeme tahliye kararı verdi. O dönemde Adli Tıp Kurumu, polis ve jandarma kriminal laboratuvarlarında görevli 15'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada 10 kişi tahliye edildi.

HALUK İNCE DAHİL 5 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR

Mahkeme, aralarında eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce'nin bulunduğu 5 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanıklardan Burhanettin Cihangiroğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görülen bir dava olduğunu hatırlatan mahkeme heyeti, davanın açılış tarihi, yargılama süreci, yargılamayı yapan ceza dairesinin yüksek ilk derece yargı mahkemesi olması ve davanın mükerrer olup olmadığı hususlarının göz önüne alınarak yüksek mahkemeye sorulmasını ve birleştirmeyle ilgili bu mahkemenin muvafakatının sorulmasını kararlaştırdı.

İLKER BAŞBUĞ'UN TALEBİ REDDEDİLDİ

Müştekilerden Dursun Çiçek'in müdahillik talebini, suçtan zarar görme ihtimaline karşı kabul eden heyet, diğer müşteki İlker Başbuğ'un bu yöndeki talebini ise dosya kapsamına göre suçtan zarar görme ihtimaline karşı reddetti. Yine müştekilerden Serdar Öztürk'ün beyanının alınmadığını belirten heyet, bu taleple ilgili bir sonraki duruşmada karar verilmesini hükme bağladı.

DURUŞMA 8 MAYIS'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıp kullanmadıklarına dair İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanıkların bu programı veya örgütün diğer haberleşme programlarını kullanıp kullanmadıklarının, kullanmışlarsa buna ilişkin görüşme detaylarının istenmesine hükmederek, 3 gizli tanığın bir sonraki duruşmada dinlenilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını da kararlaştırdı.

Heyet, duruşmayı 8, 9, 10 Mayıs'a, sıralı olarak yapılmak üzere erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Dursun Çiçek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title