Haberler

Fetö Mağduru Eski Hakim Adaletin Peşinde

Konya'da serbest avukatlık yapan eski asliye ceza hakimi Habip Kılınç, kendisine baskı kurarak meslekten istifasına neden olan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ve Gültekin Avcı'nın davasına müdahil olmak istiyor.

ABDULLAH DOĞAN - Konya'da serbest avukatlık yapan eski asliye ceza hakimi Habip Kılınç, kendisine baskı kurarak meslekten istifasına neden olan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur ve Gültekin Avcı'nın davasına müdahil olmak istiyor.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992'de mesleğe başladığını ve çeşitli illerde 12 yıl asliye ceza hakimliği görevinde bulunduğunu aktardı.

Tunceli'de görev yaptıktan sonra tayininin Konya'ya çıktığını anlatan Kılınç, Karapınar ilçesinde kıdemli asli ceza hakimi olarak göreve başladığını ifade etti.

Kılınç, yeni görev yerinde ilk mesaisinde aynı zamanda meslek eğitim merkezinden de tanıdığı dönemin Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığındaki İbrahim Okur'un kendisini aradığını belirterek, "Karapınar'daki mahalli seçimi bir yakını az oyla kaybetmiş. 'Bunu bir inceleseniz de seçimi iptal etseniz' dedi. Ben de ona, 'Bu tarzda bir daha ararsanız yasal haklarımı kullanacağım' dedim. Sonra çevirmeye başladı, 'Böyle demek istemedim haksızlık olmuş' dedi. Ben de, 'Haksız olduğunu iddia eden kişi başvursun. Sizin devreye girmenizi garipsedim' dedim. Bu söylediklerim ağrına gitti. Çok da kinci bir vasfı var." diye konuştu.

Kılınç, Karapınar'da 1997'de meydana gelen ve 49 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davasına da baktığını anımsattı. Bu davalarda FETÖ soruşturmasından dolayı yakalanan eski savcı Gültekin Avcı'nın görev yaptığını dile getiren Kılınç, Avcı'nın İbrahim Okur ile yaşadıkları problemi çözmek istediğini, bunu kabul etmediğini vurguladı.

Avcı'ya, İbrahim Okur'un cemaate mensup olduğuna yönelik duyumlar aldığını, kendisi ile bir araya gelmek istemediğini söylediğini anlatan Kılınç, Okur'un bunun üzerine aleyhinde propagandalara başlandığını, o günlerde müfettişlerin kendisinden bazı iddialara ilişkin savunma istediğini ifade etti.

"İnsanın onur ve haysiyetini zedeleyecek iftiralara maruz kaldım"

Kılınç, FETÖ yapılanmasının kendilerine engel olanlara yönelik kumpas kurduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu işlerin arkasında İbrahim Okur ve Gültekin Avcı var. Hepsi tam tezgahçı. İstediklerini bana yaptıramıyorlar. Beni orada kangren olarak görüyorlardı. Karapınar'daki kaza davasıyla ilgili verdiğim kararı soruşturmaya başladılar. Evraklar gelip gitmeye başladı. Çeşitli şikayetler, mektuplar, soruşturmalar... Artık dayanacak halim kalmamıştı. Küçük, büyük yıldırmak için türlü baskılarla karşılaştım. Hakimlikten nefret edecek dereceye gelmiştim, bunalttılar. FETÖ ve İbrahim Okur'un organizesinde oldu bu işler. İki de bir ifade ver, müfettişe savunma ver... İnsanın onur ve haysiyetini zedeleyecek iftiralara maruz kaldım. Daha fazla dayanamadım ve yargılandığım davadan beraat ettikten sonra meslekten istifa ettim. Sonrasında serbest avukatlığa başladım."

Yaşadığı haksızlık ve FETÖ yapılanmasını HSYK ile ilgili mercilere şikayet ettiğini aktaran Kılınç, başvurularından sonuç alamadığını bildirdi.

"İbrahim Okur bütün hakim ve savcıların özlük dosyalarını bire bir bilen kişidir"

Kılınç, Okur ve Avcı'nın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Allah'ın adaleti büyük. Şikayet haklarımı kullandım. Ankara, İstanbul'daki savcılığa müracaat ettim. Sonuna kadar uğraşacağım. Bunların davalarının takipçisi olacağım. Çünkü çok canlar yaktılar. Suçsuz yere ceza alanlar oldu. İftira atamadıklarına, 'Görevi kötüye kullanma' diyerek baskı kurdular. Yargıyı bu hale getirenler hesabını vermelidir. Bunun hesabını sormazsak faturası çocuklarıma ve devletimize çıkacak. Acizane üzerime düşen bir görev olduğunu düşünerek davalara katılmak istiyorum. İbrahim Okur bütün hakim ve savcıların özlük dosyalarını bire bir bilen kişidir. Hakim ve savcıların hangi çorabı giyer, özel hayatlarına kadar her şeyi bilen kişidir. FETÖ'ye hakim ve savcıların bilgilerini aktaran kişi İbrahim Okur'dur, bu açık ve nettir. Davalarda bunu söyleyeceğim ve sonuna kadar da mücadele edeceğim. Okur, hakim ve savcıları fişleyerek FETÖ tarafından kullanılmasını sağlayan kişidir. Tespitlerim ve çevreden edindiğim bilgiler var. Kendisi de FETÖ mensubudur. FETÖ'nün talimatıyla HSYK'da bazı önemli davalara belirli kişileri atadığını biliyorum, duyuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Gültekin Avcı İbrahim Okur Karapınar Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title