Haberler

Fetö, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun Kalkınmasını Geciktirdi"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için 'neler yapabiliriz' tartışması yaparken, o kara gün yaşandı.

DENİZ AÇIK - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için 'neler yapabiliriz' tartışması yaparken, o kara gün yaşandı. 15 Temmuz'da yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Doğu ve Güneydoğu'ya zarar verdi, o bölgelerin kalkınması için yapılan çalışmaları geciktirdi." dedi.

Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin karşısına dikildiğini belirterek, milletin 18 Temmuz'dan itibaren de ekonomiye olumlu müdahalede bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların milli mücadelenin yanından iktisadi kurtuluş mücadelesi gösterdiğini vurgulayan Karacan, "Ekonomik temelleri sağlam ve sarsılmaz bir ülkemiz var. Türk halkı, devletine ve hükümetine güveniyor. 15 Temmuz'dan sonra elindeki dövizleri bozdurdu. Türk lirasına yatırım yaparak hükümete ve devlete olan güvenini gösterdi." diye konuştu.

Karacan, FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunda (YOİKK) Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Bu sırada "15 Temmuz"un yaşandığını belirten Karacan, şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için 'neler yapabiliriz' tartışmasını yaparken, o kara gün yaşandı. 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimi, Doğu ve Güneydoğu'ya zarar verdi. O bölgelerin kalkınması için yapılan çalışmaları geciktirdi. EKK ve YOİKK'te çalışmaları gerçekleştirirken, şu anda nelerle uğraşıyoruz ancak hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için sunacağımız çalışmalarımız var. Bölgelerin kalkınması, bölgelerde istihdamın artması için özel sektörün yatırım götürebilmesi, halka bütünleşip, halkın ekonomiye yönlenmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bunların AK Parti Genel Merkezi olarak Hükümetimize sunup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"Güzel günler bizleri bekliyor"

Karacan, Türkiye'nin ekonomisinin Batı dünyasının oluşturduğu tüm algılara rağmen sağlam şekilde ayakta olduğunun altını çizdi.

Dış mihrakların yabancıları Türkiye'ye yatırım yapmaması yönünde korkutmaya çalıştığını anlatan Karacan, şunları söyledi:

"Buna rağmen yabancı yatırımcılar Türkiye'yi tercih ediyor. Türkiye'ye olan güven ve yatırım inancı devam ediyor. İş dünyasında ekonominin çarklarının hemen dönmesi ve algıdaki kaos ortamının aşılmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Herkese teşekkür ediyorum. En kısa zamanda 15 Temmuz olayını gündemimizden bitirdikten sonra normal sürece girerek, ekonomiyi tekrar ele alıp, hızlı bir şekilde işlerimize odaklanacağız. Güzel günler bizleri bekliyor. Yurt dışında Türkiye'nin şu andaki konjonktüründen acilen kurtulması, yatırım yapılabilen sağlam bir ekonomik zemine sahip olduğunu bakanlarımız anlatıyor."

"Herkes meydanlara gelsin"

Karacan, FETÖ'yü 17 ve 25 Aralık'tan sonra her yerde anlattıklarını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her seferinde FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği zararlara dikkati çektiğini hatırlattı.

FETÖ'nün sonunda yapacağını yapıp, Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını anlatan Karacan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halkımızı hesaba katmadılar. Halkın bir tankın karşısında nasıl dik durabileceğini, kurşunlara, helikopterlere nasıl göğüs gerebileceğini hesap etmediler. Cumhurbaşkanı'mız ve Başkomutanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir kelimesiyle halkın sokaklara dökmesiyle FETÖ'nün girişimi yerle bir oldu. Zor ve uzun bir geceydi. Çok şükür atlattık. Ülkemize zarar verdiler. Şehitlerimiz oldu, yaralılarımız var. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Halkımız gündüz işine gidiyor, akşam da nöbetlerine devam ediyor. Halkımızın özlediği birliktelik ve beraberlik ortamı oluştu. Bu bayrak, toprak hepimizin. Herkesin meydanlara gelip, demokrasiye sahip çıkması gerekiyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Harun Karacan Eskişehir AK Parti Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title