Haberler

Fetö Desteğiyle Yerel Gazetenin Basım Sayısı Beşe Katlanmış

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya ayağıyla ilgili soruşturmanın ardından mahkemece kabul edilen iddianamede, kapatılan Antalya gazetesinin, örgütün kent siyasetinde etkili olması amacıyla kullanıldığı, diğerleri bin-2 bin adet basılırken, FETÖ'nün desteğiyle bu gazetenin basım adedinin 10 bin civarına ulaştığı bildirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Ömer Yurdusev tarafından "FETÖ'nün basın yapılanmasına yönelik" soruşturma kapsamında hazırlanan, biri tutuklu, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve 5'i hakkında yakalama kararı bulunan 22 sanıkla ilgili iddianame, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, soruşturmaya konu yayın organlarından "www.bizimantalya.com" isimli internet sitesi, Antalya gazetesi ve Cihan Haber Ajansı gibi yayın organlarının, FETÖ'nün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi.

"www.bizimantalya.com" isimli internet haber sitesinin imtiyaz sahibi sanık O.M'nin, 17-25 Aralık hükümeti devirme girişimi sonrasında kendisine ait sosyal medya hesabında hükümeti hedef alan, terör örgütü ve elebaşını öven paylaşımlar yaptığına yer verilen iddianamede, sanığın terör örgütüne müzahir Feza Gazetecilik AŞ bünyesindeki Cihan Haber Ajansında muhabirlik yapan sanık T.Ç. ile hareket ettiği, terör örgütü lehine yazılar yazdığı ve haberler yayımladığı kaydedildi.

İddianamede, "155"e gelen ihbarda, "İlimizde bulunan bazı matbaalarda Sayın Başbakanımıza karşı halkı kışkırtmak amacıyla afiş, bildiri basılacak, Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili gelişmeler de işlenerek Başbakan'ın ilimize geldiği 15 Mart 2015 tarihinde provokasyon unsuru olarak kullanılacak." ifadelerinin kullanıldığı aktarıldı.

İhbar üzerine yapılan incelemede, matbaanın FETÖ firarisi A.Ö'ye ait olduğu ve Antalya gazetesinin de burada basıldığının tespit edildiği bildirildi.

Sanık T.Ç'nin söz konusu internet haber sitesindeki yazılarının FETÖ/PDY'ye bağlı gazete ve kanal haberleriyle benzerlik gösterdiğine işaret edilen iddianamede, sanığın Twitter hesabında yapılan incelemede FETÖ/PDY'ye yönelik, elebaşı ve faaliyetleri hakkında övücü mahiyette birçok paylaşım olduğunun belirlendiği vurgulandı.

İddianamede, T.Ç'nin evinde yapılan aramada FETÖ/PDY kurucusu ve elebaşı Fetullah Gülen'in "Vaaz Külliyatı" isimli, dini değer ve duyguları kullanarak örgütsel propaganda yaptığı 7 CD ve bazı yasaklı kitapların ele geçirildiği belirtildi.

Toplantının video kasetleri

T.Ç'nin, üzerinde "Zaman-1 ve Zaman-2" ibareleri bulunan mini kamera kasetlerinin incelendiği ifade edilen iddianamede, bu kasetlerin, "FETÖ/PDY'nin basın yayın ayağı" bilinen ve bu doğrultuda kapatılan Zaman gazetesinin 2009 yılında Antalya ilinde gerçekleştirilen toplantısına ait olduğu aktarıldı.

İddianamede, "Zaman-1" isimli videoda FETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın konuşmalarının yer aldığı, Dumanlı'nın konuşmalarının bazı yerlerinde FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'i övücü nitelikte sözlerinin yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, T.Ç'nin pasaportunda yapılan incelemede, 2021'e kadar ABD vizesi olduğu ve bu vizeyi 2011'de iki kez ve 2013'te bir kez kullanıldığı, pasaportta ABD'ye giriş kaşeleri bulunduğu kaydedildi.

Antalya gazetesi kullanıldı

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Antalya yerelinde siyaset üzerinden etkili olabilmesi amacıyla S.S'nin sahibi olduğu iddia edilen Antalya gazetesinin kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde kullanılmaya başlanan Antalya gazetesinin diğerleri bin-2 bin adet basılırken, 10 bin civarında basıldığı ve FETÖ tarafından finanse edildiği vurgulandı.

İddianamede, S.S'nin FETÖ/PDY içinde aktif olduğu, örgütün Antalya yapılanması içinde bulunduğu yönünde istihbari bilgiler elde edildiği, S.S'nin operasyonlar sonrasında yurt dışına kaçan N.A. ile de bağlantılı olduğu tespitine yer verildi.

FETÖ zanlısı çatı katında saklanmış

İddianamede, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen İ.B'nin eşi B.B'nin ifadeleri de yer aldı.

Eşi İ.B'nin, Nisan 2015'te babası N.A. hakkında Ankara Adliyesinde yürütülen soruşturmadan korktuğunu söyleyerek evden ayrıldığını ve uzun süre kendisiyle görüşmediğini öne süren B.B, ifadesinde şunları dile getirdi:

"Yaz mevsimi geldiği için Korkuteli'nde babama ait apartmanın üçüncü katına kızlarımı da alarak geldim. 20 Temmuz 2016 tarihinde öğleden sonra eşim söz konusu binaya geldi. Eşimi uzun zamandan beri ilk defa orada gördüm. Bunun akabinde aynı gün akşam saatlerinde polis ekipleri, Aşağıpazar Mahallesi'nde bulunan babama ait evin önüne geldiler, arama yapacaklarını söylediler. Ben de onlara eşlik ederek evin birinci ve ikinci katını aramalarına yardımcı oldum. İkinci kat babama aitti, ikinci katta Fethullah Gülen'e ait dergi ve kitaplara el koydular. Benim ikamet ettiğim üçüncü katı da aradılar.

Orada herhangi bir şey bulamadılar. Daha sonra çatı katına çıkmak istediler. Ben çatı katının anahtarının olmadığını görevlilere söyledim. Polis ekipleri çatı katına çıkınca eşim İ.B. çatı katında saklandığı yerden çıkarak polis ekiplerine teslim oldu."

"Belli mi olur, belki savaş çıkar"

İddianamede, Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbarda, şüpheli N.A'nın evine 2013-2015 yıllarında temizliğe giden kişinin, ikametgahın bazı odalarında terör örgütü elebaşının boy boy fotoğraflarının bulunduğu yönünde bilgi verdiği kaydedildi.

Ayrıca, ihbarcının, N.A'nın sürekli evde bulunmasına karşılık maddi durumunun çok iyi olmasından, evine koliler halinde un, yağ ve şeker gibi gıda maddelerinin taşınmasından şüphelendiğine de işaret edildi.

İddianamede, ihbarcının N.A. ve eşi F.A'ya "Siz iki kişisiniz, neden evinize bu kadar yiyecek geliyor?" diye sorduğu, bunun üzerine şüpheli N.A'nın, "Belli mi olur, belki savaş çıkar." diye cevap verdiği aktarıldı.

Sanıkların tamamı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Cihan Haber Ajansı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title