Haberler

Fetö'den Tutuklu Eski Trabzon Emniyet Müdürü Hakim Karşısına Çıktı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından 3 ay önce gözaltına alınan ve tutuklanan eski Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yargılanmasına başlandı.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yargılanmasına bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Savunmasında kritik görevlere FETÖ/PDY üyesi polis müdürlerini atadığı ve ByLock kullanıcısı olduğu iddialarını cevaplayan sanık Yavaş, "Kritik görevlere FETÖ/PDY üyesi polisleri tayin ettiğim yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmıyor. Trabzon'a geldiğimde bir yıl hiç tayin ve atama gerçekleştirmedim. Sadece Özel Kalem'e atama yaptım" dedi.

Dönemin AK Parti Trabzon İl Başkanı ve şimdi Trabzon Milletvekili olan Adnan Günnar'ı yasa dışı dinleyen Mustafa Başer'i görevden aldığını söyleyen Yavaş, "7 ayın sonunda mecburi atamaları gerçekleştirdim. Trabzon'a gelenler geldi, gidenler gitti. İsimler netleştikten sonra birtakım atamalar gerçekleştirdim. Dosyada adı gecen dönemin İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Başer'i ben göreve getirmedim. Geldiğimde o zaten görevdeydi. Onu görevden ben aldım. Ondan sonra İstihbarat Şubesine atamayı ben yaptım. Buraya atama yetkim yoktur" diye konuştu.

Dönemin KOM Müdürü Mustafa Bulut'u neden müdür yaptığı sorusu üzerine Yavaş, "Dönemin Trabzon Valisi Abdul Celil Öz, 17/25 Aralık operasyonlarından sonra beni arayarak, 'Mustafa Bulut'u Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü (KOM) yap' dedi. Ben de kendisine yetersiz olduğunu ve bu tayinin olmaması gerektiğini söyledim. Makamına gittim, yine belirttim. Sayın Valimiz bana, 'Bakan bey istiyor, yapacak bir şey yok' dedi. Bu isim de bu şekille oldu. O dönemde Fatih Keçeli, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürüydü, görevden aldım. Bu atamadan 20 gün sonra da Trabzon'dan ayrıldım" şeklinde konuştu.

O dönem Asayiş Şube Müdürlüğündeki atamayı da anlatan Yavaş, "Araklı ilçesinde ciddi olaylar vardı. Bunları engelleyemiyorduk. Bu nedenle orada başarılı olacağına inandığım dönemin Asayiş Şube Müdürü Ergun Kılzılboğa'ya orada görev verdim. Yardımcısı olan o dönem Himmet Ali Aydoğdu'yu yerine getirdim" dedi.

Terörle Mücadele Şube Müdürü (TEM) Fevzi Taş'ın görev yerini neden değiştirdiğini mahkeme başkanına anlatan Yavaş, "Fevzi Taş şimdi vefat etti. Beşikdüzü Emniyet Müdürü yapmamın tek sebebi vardı. Bu da o dönem Trabzon'a gelen Trabzonspor rakiplerinin taraftarlarının olay çıkarması nedeniyle. Önlem almak amacıyla idi. Şimdi hayatta olmayan Vali Recep Kızılcık bana, 'Taraftarları terör edasıyla arayalım' dedi. Ben de terörde en uzman kişinin dönemin TEM Müdürü olduğunu düşündüm ve onu görevden alarak Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü yaptım. Yerine de İbrahim Özer'i getirdim" dedi.

Kendisinin ByLock kullanıcısı iddialarına da cevap veren sanık Yavaş, bu konunun tespiti için Amerika'da bulunan Google Store ve Apple'a yazı yazılarak bilgi alınmasını talep etti.

Mahkeme başkanı, dönemin Valisi Abul Celil Öz'ün dinlenmesine ve sanık Ertan Yavaş'ın tutukluğunun devamına karar vererek, duruşmayı 8 Mart'a erteledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Mustafa Başer Ertan Yavaş AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title