Haberler

Fetö'den Tutuklu Avukat Yargılanmaya Başlandı

İZMİR'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy ile hakkında tutuklama kararı bulunan avukat Levent Kaya'nın, savcılar Okan Bato ile Cevdet Aydemir'e 'Kamu görevinden dolayı hakaret' ve 'Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlarından 30- 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İZMİR'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan avukat Ali Aksoy ile hakkında tutuklama kararı bulunan avukat Levent Kaya'nın, savcılar Okan Bato ile Cevdet Aydemir'e 'Kamu görevinden dolayı hakaret' ve 'Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs' suçlarından 30- 10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmaya gelmeyen avukat Kaya hakkında zorla getirilme kararı verildi.

İddiaya göre avukat Ali Aksoy ile Leven Kaya, 'Silahlı terör örgütüne üye olma, şantaj ve terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet' suçlarından tutuklanan bir kısım müvekkilerinin tahliye taleplerini reddeden Savcılar Okan Bato ile Cevdet Aydemir hakkında hakaret içeren sözler sarf etti. Savcıların şikayeti üzerine, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Emin Kavas tarafından yargılanmaları için dava açıldı.

Bugün 5.'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan avukat Ali Aksoy ile hakkında başka soruşturmadan dolayı tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan avukat Levent Kaya ile davacı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ve Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir katılmadı. Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, başka suçtan İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz kurumunda tutuklu bulunan Ali Aksoy'un ilgili cezaevine getirilmesi için yazı yazıldığını ancak duruşma saatine kadar duruşmaya neden getirilmediği konusunda cezaevi idaresi tarafından mahkemeye bir bilgi verilmediğini ve duruşmaya getirilmediğini zapta geçirdi. Duruşma devam ederken, cezaevinden gelen yazıda avukat Ali Aksoy'un duruşmaya gelmemek için cezaevinde olay çıkarttığı ve cezaevi idaresi tarafından hakkında tutanak düzenlendiği belirtildi.

Hakim Özyavuz, sanık Ali Aksoy'un bir dahaki duruşmaya mutlaka getirilmesi için cezaevine yazı yazılmasına, duruşmaya gelmeyen avukat Levent Kaya hakkında da zorla getirilmesine karar verip, duruşmayı 10 Kasım'a erteledi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Aksoy İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title