Haberler

Fetö'den "Destek Primi" Sahtekarlığı

Isparta'da Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ'ye aktarıldığı belirlendi.

Isparta'da Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçede 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ'ye aktarıldığı belirlendi.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Çelik tarafından yürütülen, yaklaşık bir yıldır devam eden soruşturma kapsamında, Isparta İl ve Yalvaç İçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, eski Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel A. ile Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar K'nin de aralarında bulunduğu 33 kişi hakkındaki iddialara yer verildi.

Isparta'da, gelen şikayetler üzerine başlatılan savcılık soruşturmasında, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin müdürlüğe kayıtlı olmayan küçükbaş hayvanları varmış gibi göstererek ve devletin hayvancılık yapan kişilere ödediği, yıllık küpe destek primi ile sigorta destek primlerini olduğundan fazla göstererek aldığı ödemeleri FETÖ'ye aktardığı bilgisi yer aldı.

Soruşturma dosyasında, görevlilerin bu şekilde ilçedeki 50 bin hayvanı 73 bin olarak gösterdikleri, 23 bin hayvan için fazla ödeme aldıkları ve bu yolla kamuyu zarara uğrattıklarının tespit edildiği belirtildi.

"Himmet" adı altında 3 ayda bir koyun almışlar

İlçe müdürlüğünde görevli, dosya kapsamında şüpheli olarak gösterilen 8 veteriner hekimin de müdürlük aracılığıyla gittikleri sürü sahiplerinden şantaj yoluyla 3 ayda bir "himmet" adı altında koyun aldıkları, söz konusu koyunları ilçedeki FETÖ'ye bağlı Altınbaşak, İrşadiye ve Ümran kız öğrenci yurtlarına makbuz olmaksızın verdikleri soruşturma dosyasında yer aldı.

Yine söz konusu veterinerlerin yılda 2 defa yapılan çiçek, şap ve brusella aşılarını 8 kez yapılmış gibi göstererek devletten ödeme aldıkları ve bunu terör örgütüne aktardıkları ifade edildi.

Damızlık birliklerinde biriken paralar FETÖ'ye

Soruşturmada, Eski Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veysel A'nın birliğe üye seçerken FETÖ mensuplarını tercih ettiği, başka illerden örgüt mensuplarını Isparta'da işe yerleştirdiği bilgisine yer verildi.

Devletin birlik aracılığıyla sürü sahiplerine ödediği 22 liradan, birlik aidatı olarak kesilen 5 liranın havuzlarda biriktirilerek daha sonra FETÖ'ye aktarıldığının belirtildiği soruşturma dosyasında, bu paranın araçlarda yakıt, temizlik malzemesi ve promosyon malzemeleri masrafları için harcandığı kaydedildi.

Öte yandan, daha önce söz konusu iddiaları araştıran eski Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Manga ile Komiser Yardımcısı Sabri Karakoç'un örgüte yakın kişilerin baskısı sonucu başka yerlere tayinlerinin çıkarttırıldığı da soruşturma dosyasında yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Yaşar İsmail Çelik Isparta Yalvaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title