Haberler

Fetö Darbe Girişimine Tepkiler

Birleşik Kamu-İş Genel Merkez Özlük Hukuk Sekreteri Engin Çoğal, “Devletin her kademesine sızmış olan FETÖ üyelerinin bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenerek hukuk karşısında hesap vermeleri gerekmektedir” dedi.

Birleşik Kamu-İş Genel Merkez Özlük Hukuk Sekreteri Engin Çoğal, "Devletin her kademesine sızmış olan FETÖ üyelerinin bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenerek hukuk karşısında hesap vermeleri gerekmektedir" dedi.

Birleşik Kamu-İş Genel Merkez Özlük Hukuk Sekreteri Engin Çoğal, yazılı açıklamasında, "15 Temmuz'da Türk demokrasisini silah zoruyla ortadan kaldırmaya yönelik kanlı bir darbe girişimi yaşanmıştır. Bu kanlı darbe girişiminden sonra yurt genelinde 3 aylık süreyle OHAL ilan edilmiştir. Yine çoğunluğu kamuda olmak üzere birçok kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, binlerce kişi açığa alınmış ya da tutuklanmıştır. Devletin her kademesine sızmış olan FETÖ üyelerinin bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenerek hukuk karşısında hesap vermeleri gerekmektedir" dedi.

FETÖ temizliği yapılırken terör örgütü ile hiçbir ilişkisi olmayan kamu çalışanlarının da zarar gördüğünü dile getiren Çoğal, "15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek hiçbir suçu olmayan kamu çalışanları cezalandırılma yönüne gidilmemelidir. Son günlerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda köklü bir değişiklik yapılacağı ve memurun iş güvencesinin ortadan kaldırılacağı, performans sistemi getirileceği yönünde bir takım açıklamalar yapılmaktadır. İş güvencesi olmayan kamu istihdamını kabul etmiyoruz. Memurun işten çıkarılmasının kolaylaştıran bütün düzenlemelerin karşısındayız. Herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve parasız olarak yararlanması sağlanmalıdır. Performansa dayalı ücret sistemi, siyasal iktidara mensup memurlar ortaya çıkaracaktır. 15 Temmuz darbe girişimi kamuda liyakat esaslı atamaların ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuz, yapılmak istenen bu değişikliklerin takipçisi olmaya ve kamu emekçilerinin ücretli köle yapılmak istenmesine, işten atılmasına, işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edilmesine karşı, kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamu İş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title