Haberler

FETÖ'cü Darbecilerden 'WhatsApp' Üzerinden 'Vur' Talimatı

Güncelleme:

Darbe girişiminde bulunan ancak büyük bir hezimet yaşayan FETÖ'nün darbeci askerlerinin, WhatsApp grubu üzerinden iletişim kurarak 'Vur' talimatı verdiği ortaya çıktı.

Darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler anlık bilgileri, telefonlarında oluşturdukları WhatsApp grubundan yaptı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınması için birkaç defa paylaşımda bulunan örgüt üyeleri, AK Partililerin yollara çıktığı bilgisi üzerine, " Geçirmeyin, ateş serbest" paylaşımında bulundu.

GRUP KURMUŞLAR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi sırasında haberleşmek ve anlık gelişmeleri paylaşmak için WhatsApp grubu oluşturduğu tespit edildi.

"YURTTA SULH BİZİZ"

"Yurtta Sulh Biziz" adı verilen grubun yöneticilerinden biri Binbaşı Murat Çelebioğlu oldu. FETÖ üyesi askerlerin bulunduğu gruba, darbe girişimine katılan diğer askerleri de ekleyen Çelebioğlu, toplu duyuruların, bu grup üzerinden yapılacağını belirtti.

"ANKARA'YA İLETECEĞİM"

"Aralarında Binbaşı Osman Akkaya'nın da bulunduğu grubun üyeleri "OK" ifadeleriyle Çelebioğlu'na karşılık verirken, Çelebioğlu, "Önemli gelişmeleri buradan bildirirseniz Ankara'ya ileteceğim" paylaşımında bulundu.

Darbecilerin WhatsApp görüşmeleri

"İSTANBUL İÇİNE GİREN TRAFİK ENGELLENECEK"

5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin, Binbaşı Murat Yanık, Binbaşı Murat Karakaş gibi birçok ismi görüşmeler sırasında gruba ekleyen Çelebioğlu, ilk olarak "E5 ve TEM'den İstanbul dışına çıkan trafik serbest bırakılacak, İstanbul içine giren trafik engellenecek ve geri çevrilecek" talimatını verdi.

Albay Ahmet Zeki Gerehan, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin derhal alınmasını istedi. Bazı askerlerin darbe girişimine destek vermediği de ortaya çıkarken görüşmelerde bununla ilgili de yardım istendi.

"DURUM POZİTİF, NEGATİF'"

Gelişmelere ilişkin anlık bilgilerin paylaşıldığı görüşmelerde Binbaşı Murat Yanık'ın "Durum pozitif, negatif' " paylaşımı dikkat çekti.

Darbecilerin WhatsApp görüşmeleri

"GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik akışının kesildiğinin bilgisinin yer aldığı görüşmelerde, ekiplerin TRT'ye doğru yolda olduğu belirtildi. Binbaşı Çelebioğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki müdür yardımcılarının bilgilendirildiği ve büyük bölümünün "itaat ettiği" bilgisini paylaşırken, izindeyken İstanbul'a gelerek buradaki darbe girişiminde rol alan 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin, "Polis arkadaşlarıma iletin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı.

"TELEFONLARA ÇIKMA"

Gruptan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın "alınması" talimatı verilirken, Dündar'ın sürekli Kuleli Askeri Lisesi Komutanını aradığı bilgisi paylaşıldı. Albay Uzay Şahin tarafından bunun üzerine "Mürsel, telefonlara çıkma" paylaşımı yapıldı.

Bazı konumların da paylaşıldığı gruptan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Mehmet Tunç'un da gruba yardımcı olacağı belirtildi.

"1. ORDU KOMUTANI'NI ALIN"

Orgeneral Ümit Dündar'ın rehin alınmasına yönelik paylaşım birkaç kez yinelenirken Atatürk Havalimanındaki ve köprülerdeki duruma ilişkin de bilgi verildi.

Darbecilerin WhatsApp görüşmeleri

"GEÇİRMEYİN ATEŞ SERBEST"

Ankara'daki gelişmelere ilişkin bilginin de istendiği gruptan yapılan "AKP il teşkilatı yolda" paylaşımı üzerine Albay Şahin, "Geçirmeyin, ateş serbest" talimatı verdi.

Bu arada yazışmanın yapıldığı gruptan tüm zırhlı unsurların sahaya inmesine yönelik de emir verildi.

İlgili Haberler

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

YALANNNNNNNNN:

COK BASIT PLANLANMIS BIR DUZMECE. . . . . . .

68
66
yanıtYanıtla
grc:

amma cok sıgır var burada! terorıstler darbe gırısımınde bulunmus! ucaklardan bombalar atılmıs! sıvıl halka ates acılıp sehıt edılmıs! komutanlar rehın alınmıs vs ! sız hala oyun bunlar tıyatro bunlar dıyorsunuz! rte aklınızı almıs sızın!

64
40
yanıtYanıtla
abdullah:

Ben bu olayları tayyibin çıkardığına inanıyorum. Çünkü adamı engelleyebilecek tek kurum askeriye kalmıştı. Onuda diskalifiye etmek için kendi elemanlarını harekete geçirdi. Siz bundan sonrasını izleyin artık. Artık ikinci suriye olacağız.

44
58
yanıtYanıtla
Bi kaybolun eşşoleşşekler:

Harbiden hala oyun diyenler, hâla başkanlık diyenler, kafayı yemişler bunları kaideye alıpta cevap vermeyin, La adam zaten başkan zekanızda sorunmu var anlamıyorum, adam zaten Cumhur''başkanı'' beyin mi yok sizde anlamıyorum kafayı yemişsiniz ya. 4 bir yanımızı düşman sararkende devlet kendi yapıyordu bunları değil mi ? Ya şu güzelim ülkenin değerini bilmiyorsunuz, ya hala oyun yok bilmem ne. bi kaybolun ya

69
25
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

tiyaaro

24
57
yanıtYanıtla
aet:

whatsup mesaji boyle olmaz gerceklerden sasmayin yalan dolanla hukumete yalakalik girisimidir. darbeyi asker onledi zaten baska hicbir sekilde onlenemezdi komutanlar darbecilere destek ciksaydi bu darbe onlenemezdi

36
17
yanıtYanıtla
EVREN:

AMATÖRLER OYUN İÇİNDE OYUN SONU NEREYE GELECEGİ VBELLİ OLAN MASUM ASKER POLİS VE SİVİLLERE OLDU YİNE HERZAMAN Kİ GİBİ

29
20
yanıtYanıtla
Sözün Özü:

Burda Askerlik yapmıyan adamlar yorum yapmasın. Askerde Emir İtaat ikilemi vardır git derler gidersin dur derler durursun vur derler vurursun. Burda tek yargılanıcak Görevini Suistimal Eden Komutanlardır. ÇÜNKİ BİLİNMELİDİRKİ EMRE İTAATSİZLİKTE VATAN HAİNLİĞİDİR.

38
5
yanıtYanıtla
HP:

Kanunsuz emir diye bir şey vardır. Halka sık diyen adamın gerekirse kafasına sıkar teslim olursun polise

yanıt0
yanıt0
hasan:

hahahahhahahah. whatsapp den yazismislar. yersen.

19
21
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title