Haberler

FETÖ'cü Akın Öztürk Hakkında Çarpıcı Detay: 'Büyük Patron' Diyorlardı

Güncelleme:

15 Temmuz soruşturmasında FETÖ üyelerinin darbeci Akın Öztürk'e 'büyük patron' dedikleri ortaya çıktı.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasıyla ilgili iddianame tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki 'mahrem yapılanması'na ilişkin 157 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Mahrem hizmetlerde birimin, FETÖ'nün askeri yapılanması olduğu belirtilen iddianamede, her kuvvetin başında bir 'bölge temsilcisi', altında 'müdürler', 'müdür yardımcıları', 'öğretmenler' olduğu kaydedildi.

Müdürlerin örgütsel faaliyetlerini son zamanlarda data hatlı telefon ve tabletler üzerinden yaptığı, cihazlarda basıldığında tüm hafızayı bir daha geri getirilemeyecek şekilde silen "panik buton" uygulamasının yüklü olduğu kaydedildi.

İKİYE AYIRMIŞLAR

Örgütün Hava Kuvvetleri'nin Ankara Bölgesi Yapılanması'nı, Ankara 1. Bölge ve Ankara 2. Bölge olarak ikiye ayırdığı, 1. Bölge'de, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Lojistik Komutanlığı, 11. Üs Komutanlığı/Etimesgut Hava Hastanesi ve Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nın bulunduğu belirtildi.

Örgütün F-16 pilotlarının eğitildiği ve uçtuğu Akıncı'ya ayrı bir önem verdiği kaydedilen iddianamede, 2013-2016 arasında F-16 eğitimi için gelen kursiyerlerin ve pilot subayların neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu, darbe girişiminde pilotların çok küçük bölümünün yer almadığı anlatıldı.

ÖZEL KALEMİNDEYDİ

İddianamede, şüpheli Pilot Yarbay Bilgehan Bülbül'ün Ankara 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda görev yaparken, komutanlığın 'müdürü' olan 'Enes' kod Ertuğrul Akkaya ile irtibatı bulunduğu, pilot eşi Yarbay Nail Bülbül'ün de 'Kamil' kod Kemal Alkan'a bağlı faaliyet yürüttüğü iddia edildi. İki şüphelinin de 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapsi istendi. Orduda ilk kadın general adayı olan Yarbay Bilgehan Bülbül, özel kaleminde görev yaptığı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak kayalıklarında 29 Ocak'ta yaptığı ziyarette yer almış, ardından gözaltına alınıp serbest kalmıştı.

TRT UZMANI, AKINCI ÜSSÜ'NDE 'ÖĞRETMEN'

İddianamede, şüphelilerden firari Hakan Malkoç'un son olarak TRT'de uzman olduğu, KHK ile ihraç edildiği, bir dönem HSYK'da çalışan memurlardan sorumlu olduğu iddia edildi. İddianamede Malkoç'un, Akıncı Üssü'nün örgütsel anlamda, "müdür yardımcısı" Salih kod Ufuk Işık'ın sorumluluğunda, "öğretmen" olarak faaliyet yürüttüğü, "Osman" kod adını kullandığı, TSK'ya sızmış örgüt üyeleri ile toplantılar yaparak talimatları ilettiği öne sürüldü. İddianamede, Akıncı Üssü'nün örgütsel anlamda müdürünün firari Murat Kara olduğu, "Selim" ve "Muhsin" kod isimlerini kullandığı belirtildi.

O VİLLAYI KİRALAMIŞTI

İddianamede, Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen firari Adil Öksüz'ün Ankara'da darbe toplantılarını yaptığı tespit edilen villayı kiralayan firari şüpheli Serkan Aydın'ın, Kara'ya bağlı olarak müdür yardımcısı olarak faaliyet yürüttüğü, buradan "Bülent" kod Nebil Ekiz'in yerine Ankara Hava Lojistik Komutanlığı'nda örgütsel anlamda en üst statü olan müdür pozisyonunda görev yaptığı anlatıldı. İddianamede, Aydın'ın, villayı kiralayan Empati danışmanlık şirketiyle de yönetici ve ortaklığı bulunduğu kaydedildi. İddianamede, 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan F-16 pilotu Kurmay Binbaşı HASAN Hüsnü Balıkçı'nın da cezalandırılması istendi.

'MEYVESİNİ ALACAKSINIZ'

İddianamede, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer aldığı iddia edilen subaylarla ilgili itiraflarda bulunan Ufuk Işık hakkında etkin pişmanlık hükümleri uyarınca takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Işık'ın ifadesinde, YAŞ üyesiyken 15 Temmuz sonrasında tutuklanan Akın Öztürk'le ilgili şunları anlattığı kaydedildi:

"... Selim-Muhsin (K) Murat Kara'nın koordinesinde Müdür Yardımcılarının katılımı ile yapılan bir toplantıda Kamil (K) Kemal Alkan kendisinin ilgilendiği bir subay hanımına Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati Büyük Patron'un eşinde de gördüğünü söyledi, bu sohbet üzerine Murat Kara'nın 'keşke bunları burada paylaşmasaydın deşifre ettin, iyi olmadı' şeklinde söylemde bulundu, orada bulunan herkes bu söylem üzerine gülümsedi. Burada Büyük Patron olarak adı geçen kişinin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk olduğunu tahmin ediyorum. Yine aynı toplantıda Kara, Öztürk ile ilgili olarak 'Zamanında Akın Paşa yabancı bir pilot ile ilgilenmiş.

Bu pilotun Türkiye'de görev yaptığı dönemde de Akın Paşa kendisine yakınlık göstermiş. Pilot çok başarılı olduğundan onu terfi ettirmemişler ve bulunduğu yerde görevine devam ettirmişler' şeklinde söyleyerek, bizlerin ve subayların bu tür davranışlar sergilememizi ve bunun meyvesini mutlaka bu örnekte de söylediği gibi alabileceğimizden bahsetti."

ÜNİVERSİTEDEKİ 'KRAL DAİRESİ'

Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında eski Vali Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 59 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Orhangazi Üniversitesi binasının üst katında 'kral dairesi' gibi döşenen ve örgütün 'il imamı' firari Cansun Sarıyıldız'ın toplantılarını yaptığı özel odaya yer verildi. Üniversite ile ilgisi bulunmayan Sarıyıldız'ın örgüt toplantılarını bu dairede yaptığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Kara Ufuk Işık Merzifon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title