Haberler

Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni

Başbakan Erdoğan: (3) "Temel kaynakları, temel referansları çarpıtarak bunları kirli hevesleri için, kirli örgüt çıkarları için hatta ülkelerine ihanet için kullananlara biz fırsat tanımıyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Temel kaynakları, temel referansları çarpıtarak bunları kirli hevesleri için, kirli örgüt çıkarları için hatta ülkelerine ihanet için kullananlara biz fırsat tanımıyoruz. Sizler de fırsat tanımayın. Kur'an-ı Kerim'i, Hazreti Peygamberi, alimleri, gönül insanlarını dahi kendilerine vasıta edecek kadar alçalanlara hiçbir zaman imkan tanımayın" dedi.

Erdoğan, İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü dolayısıyla Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nce düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki ödül töreninde, gençlerden, "cemaat görüntüsündeki örgüte" karşı uyanık olmalarını istedi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi son 3-4 yıldır bir olayla karşı karşıyayız. Nedir o? Cemaat adı altında, görüntüsü altında örgütlenen, örgüt hırsını, örgüt çıkarlarını ülkesinin, milletinin, dininin ve diyanetinin üzerinde gören istismarcılara karşı lütfen dikkatli olun, uyanık olun. Temel kaynakları, temel referansları çarpıtarak, bunları kirli hevesleri için, kirli örgüt çıkarları için hatta ülkelerine ihanet için kullananlara biz fırsat tanımıyoruz. Sizler de fırsat tanımayın. Kur'an-ı Kerim'i, Hazreti Peygamberi, alimleri, gönül insanlarını dahi kendilerine vasıta edecek kadar alçalanlara hiçbir zaman imkan tanımayın. Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara asla inanmayın, pirim vermeyin. Unutmayın, bize Allahımız yeter. Unutmayın, bize Peygamberimiz yeter. Unutmayın, bize kitabımız Kur'an-ı Kerim yeter. Başka kaynak aramaya gerek yok. Bize bu kaynak yeter. Sevgili gençler! 'Pensilvanya'daki zat dediyse doğrudur' diyen mantık, bir Müslümanın mantığı değildir. Zira, sevgililer sevgilisi Peygamber dediyse doğrudur. Onun dışındaki hikayedir. Kimse bizi bu oyunlarla aldatmasın. Maalesef böyle aldattılar. Ubudiyet, uluhiyet denilen bu itikadi kavramlara dikkat ederseniz bunlar girmiyor. Niye bu kavramlara girmiyorsunuz? Girin bu kavramlara. Çünkü bu kavramlara girdikleri zaman orada boğulacaklar. Bunu görüyorlar. Zira, yaptıkları bu ama sizin ilminiz ve ferasetiniz inşallah bu oyunları bozacaktır."

Gençlerden, ülkesine ihanet eden hainlerle, vatanseveri birbirinden ayırmalarını isteyen Erdoğan, "Necip Fazıl ne diyor? 'Zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin ve gerçek kahramanlıkla sahtesini ayırt etmekte kuyumcu ustası bir gençlik' diyor. İşte bu gençliği ben karşımda görüyorum. Evet... Sizlerin de sahte ile gerçeği çok iyi fark etmenizi, sahtekarların tuzağından uzak kalmanızı önemle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gençlere sanal alem uyarısı

Erdoğan, konuşmasında gençlerden sanal aleme karşı da uyanık olmalarını istedi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sevgili gençler; sizlerden bir ricam daha var. Lütfen; modern iletişim imkanlarını, bilgisayarı, interneti, muhtemel tehditlerini görerek, buna karşı dikkatli olarak kullanın. Hayatınızı bilgisayar ve internete teslim etmeyin. Gençliğinize ipotek konulmasına müsaade etmeyin. Twitter'ın, Facebook'un, Youtube'un esiri asla olmayın. İnternetin getirdiği görsel çılgınlıklara, sanal ilişkilere teslim olmayın. İnternetle bilgisayarın, sizin milli ve manevi değerlerinizi örselemesine, vaktinizi, enerjinizi çalmasına, özellikle de sizlerin o tertemiz ruhunu kirletmesine asla mahal vermeyin. Sizler, çok iyi görüyorsunuz. Haber kadar, bilgi kadar, internette artık yalan, tahrik, iftira da çok hızlı yayılabiliyor. Gençlik üzerinde kirli hedefleri olanlar, klavye başında insanların hayatlarına kast edebiliyor. Sizlerin de ailelerinizle, buna karşı dikkatli olmanızı rica ediyorum."

Fatih Sultan Mehmet'in tahta ilk çıktığında, "Emrediyorum, Devlet-i Aliyye'nin başına geçeceksin" diyen babasına, "Madem ki ben Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin padişahıyım. O zaman size emrediyorum, gelin devletin başına geçin" şeklindeki yanıtını hatırlatan Erdoğan, "İşte bu genç, 19 yaşına geldiği zaman, ardından 2 sene sonra 21 yaşında ne yapıyor? İşte İstanbul'u fethediyor" dedi.

Şu anda yasalara göre 21 yaşındaki gençlere seçilme hakkının dahi verilmediğini kaydeden Erdoğan, seçilme yaşını 18'e indirmek için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Seçilme yaşını 25'e indirdiklerinde MHP'den gelen tepkilere değinen Erdoğan, "Almanya'da oluyor, Hollanda'da oluyor. Oralarda seçme ve seçilme yaşı 18 oluyorsa, Türkiye'de niye olmasın? MHP'li bir yetkili çıkıyor, toplantı yapıyor, sağ tarafına bir genç, sol tarafına da bir genç koyuyor, ne diyor biliyor musunuz? 'Parlamentoyu çoluk çocuğa mı teslim edeceğiz?' diyor. Ben Ülkücü gençliğe de sesleniyorum, MHP'ye gönül vermiş gençlere de sesleniyorum:  Size güvenmeyen bu zihniyetlerin peşinden nasıl gidiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Kendilerinin gençliğe güvendiğini ve inandığını kaydeden Erdoğan, "İnşallah, yarınları sizlerle daha güçlü kılacağız. Çünkü sizler Fatih'in torunlarısınız. Sizler Evlad-ı Fatihan'sınız. Böyle bir donanım, böyle bir birikim, en önemlisi de sizler, aynen Fatih gibi böyle bir öz güven içinde olmak zorundasınız. Çünkü siz, 'Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasınız'. Her biriniz fatihler yetiştirmiş bir ülkenin, fetih ve fatihler medeniyetinin mensuplarısınız. Siz, korkmayacaksınız. Siz, çekinmeyeceksiniz. Siz, umutsuz olmayacaksınız" dedi.

"Lugatınızda, inandığınız yoldan vazgeçmek kavramı, geri adım atmak kavramı asla olmasın" diyen Erdoğan, gençlerden tarihlerine, dillerine, kitaplarına, fetih ruhuna ve İstanbul'a sahip çıkmalarını istedi.

"Biz size inanıyoruz. Karşımızda, gözleri pırıl pırıl, zihinleri açık, kalpleri insan sevgisi ve iman dolu bir gençlik görüyorum. Bununla iftihar ediyorum. Bununla umutlanıyorum" ifadelerini kullanan Erdoğan, yarışmayı ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Sinan Erdem İstanbul Cemaat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title