Haberler

Fethiyespor'un Sahasında Başlatılan İnşaata, Belediye Kaçak Zaptı Tuttu

Güncelleme:

PTT 1. Lig'de düşmeme mücadelesi veren Fethiye spor'un antrenman yaptığı sahada, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi inşaatının başlatılması büyük tepkiyle karşılandı. Fethiye Belediyesi, ruhsatı olmadığı iddia edilen inşaata kaçak yapı zaptı tuttu.

Fethiye Belediye Başkanı ve Fethiye spor Onursal Başkanı Behçet Saatcı ile Fethiye spor Başkanı İsmail Öztürk, Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiği sahada bir kez daha incelemede bulundu. Fethiye spor'un antrenman yaptığı sahanın büyük bir bölümünde devam eden ruhsat alınmadan başladı iddiasıyla Fethiye Belediyesi tarafından inşaata kaçak zaptı tutuldu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, inşaatın ruhsatının bulunmadığını ve dosya müracaatıyla daha ruhsat alınmadan çalışmalara başlanıldığını iddia etti. Saatcı, "Birkaç gündür gündemi meşgul eden bir konu var. İlçemizle ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün buraya bir Gençlik Merkezi yapmasıyla ilgili faaliyete başlaması. Şimdi işin adını doğru koymak gerekirse yetkili merciilere yanlış bilgi verilmiş olması kanaatindeyim. Şu an ilçemizin belediye başkanıyım. Fethiye Belediyesi'nden bu yerin yapımı ile ilgili alınmış bir ruhsat yok. Dosya müracaatı var. Yasa gereği biz bunu Koruma Genel Müdürlüğü'ne göndermek zorundayız. Daha sonra biz değerlendireceğiz. Ruhsatı vereceğiz. Ondan sonra buraya inşaat yapılacak. İşin resmi boyutu böyle" dedi.

Fethiye'de çok acil bir şekilde kapalı spor salonuna ihtiyaç varken böyle bir çalışmanın son derece yanlış olduğunu savunan Saatcı, "Bu yatırım değildir, bunun adı tamamıyla başka bir şeydir. Fethiyespor'un önünü kesmek mi diyeceksiniz, bu güzelim emeğe saygısızlık mı diyeceksiniz, 'Ben yaptım oldu' zihniyetinin tezahürü mü diyeceksiniz. Ben Fethiye Belediyesi olarak bu yapılan işin yanlışlığını hatadan dönmenin de bir fazilet olduğunu bir kez daha yeniliyorum" diye konuştu.

"500 BİN TL MASRAF YAPIYORUM"

Fethiye Şehir Stadı'nın Fethiyelilerin olduğunu öne süren Saatcı, şöyle konuştu:

"Belgeler burada. Ben bu konuya değinecektim. Bu stat Fethiyelilerin stadı. Bu statta Fethiyelilerin dışında hiç kimsenin bir kuruşu yoktur. Biz mecbur kaldığımız için bu stadın üzerini örtmek durumunda kaldık. Bu yok zamanda ben 500 bin TL masraf yaparak kapatmaya çalışıyoruz ki; akustiği sağlayalım, seyircimizin desteği sahaya yansısın diye. Biz ışıklandırmayı yaptık, sahayı yaptık, stadı yaptık. Hepsini yapıyoruz her yerde devletimiz stat yapıyor ve onun karşılığı bazı isimlerde oraya veriliyor. Buraya da yapsın buraya da verilsin. 2012 yılında itibaren, 'Biz stadı betonarme yapacağız, bize izin verin' diyoruz. Hala öyleydi, böyleydi deniliyor. Emeğe saygı gösterilsin. Kimseden bir şey istemiyoruz. Biz sade ve sadece taleplerimizin uygun görülmesini istiyoruz. Para pul da istemiyoruz. Türkiye'nin her yerinde stadı bakanlık yaparken biz belediye olarak yapıyoruz. Sadece izin verilmesini istiyoruz. Yer ve zamanlama çok yanlış."

ÖZTÜRK: "BU İŞGÜZARLIKTIR"

Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk de, inşaat çalışması nedeniyle mağduriyet süreci yaşayacaklarını dile getirerek, "Gönül isterdi ki, bunun çok daha sağlıklı planlayarak yapılması gerekirdi. Bu bizi çok sıkıntıya sokacaktır. Umut ediyorum ki yetkili merciiler yaptıkları hatadan bir an önce giderip en azından bize şimdi alan tahsis etmeleri gerekiyor. Madem iş bu boyutlara geldiyse bize çalışma alanları sağlamaları gerekiyor. Herhalde bunları önümüzdeki birkaç gün içerisinde sorunları gideririz diye düşünüyorum. Sonuçta bizim hazırda büyük bir projemiz var. Belediyemizin önderliğinde hazırlanan maalesef onların yapımına izin alamıyoruz. Uzunca bir süredir bu projenin hayata geçmesini beklerken doğru olmayan zamansız bir projenin uygulamaya kalkılması düşündürücüdür. İnşallah bu işgüzarlıktır. Bu insanın yapmış olduğu bir hatadır diye düşünüyorum. Genel anlamda da üst merciilerin bunları gidereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Fethiyespor Muğla Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title