Haberler

Fethiye'yi Son Kez Selamladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde tam 15 yıldan bu yana görev yapan TCSG 83 Sahil Güvenlik botu yeni görev yeri olan Trabzon’a sade bir törenle uğurlandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tam 15 yıldan bu yana görev yapan TCSG 83 Sahil Güvenlik botu yeni görev yeri olan Trabzon'a sade bir törenle uğurlandı.

Fethiye'nin Karagözler Mahallesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığında yapılan uğurlama törenine Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Liman Başkanı Cihan Duman, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, TCSG 83 Bot Komutanı Yüzbaşı Hasan Yaşar ve diğer ilgililer katıldı. Fethiye ve çevresinde 15 yıldan bu yana göçmen kaçakçılığına karşı mücadele yürüten, pek çok göçmen kaçakçısını boğulmaktan son anda kurtaran, kaçak balıkçılarla mücadele yapan ve turizm sezonunda yüzlerce yatın güvenli şekilde konaklamasını sağlayan TCSG 83 botu personeli ile birlikte Trabzon'a görevlendirilince Fethiye'den törenle uğurlandı. İskeleden halatları toparlayan TCSG 83 Sahil Güvenlik Botu 15 yıl görev yaptığı Fethiye protokolüne son kez selamlama gerçekleştirdi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve diğer yetkililer gemi personeli ile hatıra fotoğrafı çektirirken Kaymakam Çalık TCSG 83 Bot Komutanı Üsteğmen Barış Borucuya iyi yolculuklar diledi. Kaymakam Ekrem Çalık, yaptığı açıklamada; "Fethiye'de uzun yıllardır görev yapan TCSG 83 Botu personeli ile birlikte Trabzon'a görevlendirilmiştir. Bot Fethiye'deki görevi sırasında uluslar arası ve Türk kara sularında başarıyla görev yapmıştır. Göçmen kaçakçılığına göz yummamış, zaman zaman hayat kurtarmış, turizm sezonunda bölgemizde 2 bini aşkın yatın güvenliğini sağlamış. Bugün de arkadaşlarımızla birlikte yeni görev yerine uğurluyoruz. Yolu açık olsun" dedi.

TCSG 83 Botunun yerine İstanbul dan TCSG 65 Botunun yakında personeli ile birlikte Fethiye 'ye geleceği belirtilip o zamana kadar yörede Göcek Sahil Güvenlik Botunun hizmet vereceği bildirildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekrem Çalık Trabzon Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title