Haberler

Kruvaziyer Limanının Yapılmasını Analiz Projesi Belirleyecek

Güncelleme:

Fethiye'ye kruvaziyer limanının yapılıp yapılmayacağı, FTSO'nun "Fethiye Kruvaziyer Projesi-Fırsat Analizi Projesi ile belli olacak.

Fethiye'ye kruvaziyer limanının yapılıp yapılmayacağı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) "Fethiye Kruvaziyer Projesi- Fırsat Analizi Projesi ile belli olacak.

FTSO, Fethiye Kruvaziyer Projesi-Fırsat Analizi Projesi'ne Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) 66 bin 200 lira doğrudan faaliyet desteği almaya hak kazandı. FTSO, proje kapsamında Fethiye'ye yapılması düşünülen kruvaziyer limanının ekonomik ve sosyal yönleri ile analizini yapacak. Proje sonunda Fethiye'de kruvaziyer limanının yapılıp yapılmamasına ilişkin veriler ortaya çıkacak.

Projede danışmanlarının desteğiyle Fethiye Kruvaziyer Limanı'nın yapılacağı yer tespit edilecek. Limanın alt ve üstyapı nitelikleri karşılaştırma çalışması yapılacak ve ekonomik olarak ön yapılabilirliği pazarlama stratejisi ile ortaya konulacak.

Proje dahilinde paydaşların ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Fethiye'nin kruvaziyer potansiyeli üzerine düzenlenecek çalıştayın ve yapılan çalışmaların sonucunda rapor hazırlanıp, potansiyel yatırımcılar ve kurumlara gönderilecek.

- "FTSO olarak elimizden geleni yapacağız"

FTSO Başkanı Akif Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, analiz projesi kapsamında uzmanların Fethiye'ye gelerek kruvaziyer limanının gerekli ya da gereksiz olduğu konusunda rapor hazırlayacağını bildirdi. Arıcan, "Bu çalışmanın sonucunda projenin ülke ve ilçe ekonomisine ne kadar katkı sağlayacağı yönünde bir sonuç çıkacak. Biz de bu sonucu ilgili bakanlığa sunacağız. Eğer doğru bir proje ise biran önce yapılması için FTSO olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Arıcan, kısa süre sonra analiz projesine başlayacaklarını ve Fethiye'nin uzun yıllardır sahip olmayı hayal ettiği limanın yapılıp yapılmaması konusunda sonucun ortaya çıkacağını vurguladı.

İşin teknik boyutunu bilmeden projenin Fethiye'ye yapılması gerektiğini belirten Arıcan, ilçenin sahip olduğu doğal doku itibarıyla bu projenin doğru olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Arıcan Güney Ege Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title