Haberler

Fethiye'ye İsmini Veren Tayyareci Fethi Bey Anıldı

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesine adını veren, Türkiye'nin ilk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey ölümünün 100. yılında anıldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne adını veren, Türkiye'nin ilk hava şehidi tayyareci Fethi Bey ölümünün 100'üncü yılında anıldı.

Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Türk Hava Kurumu (THK) Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil, Erdal Torunoğlulları ve Hakan Özköse ile askerler ve vatandaşlar katıldı. Fethiye Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler, Şehit Fethi Bey'i anlatan şiirler okudu.

'FETHİ BEY BEŞİKTAŞ'IN İLK KURUCULARINDAN'

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Torunoğulları, şehit Fethi Bey'in Beşiktaş kulübünün ilk kurucuları arasında yer aldığını ve bir Beşiktaşlı olarak Beşiktaş'ı kuran bir şehidi anma törenine davet edilmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

'UZAYA TÜRK İMZASI ATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Törende konuşan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Akyüz de geçen yıl sözü verilen Türk bayraklı uçakların Fethi Bey'in 100'üncü ölüm yıldönümünde gökyüzündeki yerini aldığını söyledi. Yerli uçak fabrikasında üretilen uçaklarla gökyüzünün hakimi olunacağına işaret eden Akyüz, yapılan yatırımlarla önümüzdeki yıllarda uzaya da Türk imzasını atmak için çalışacaklarını kaydetti.

'HER GEÇEN GÜN KEYFİ KAÇAN MİLLETİMİZ'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethi Bey'in, 27 Mart 1914 tarihinde kullandığı uçakla Şam'da düşerek şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlattı. Şehit adı taşıyan bir ilçede yaşamaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Saatcı, ülke gündemine de değinerek şunları kaydetti:

"Her geçen gün keyfi kaçan, hem ailesinin hem de devletinin geleceğine karamsarlıkla bakan milletimiz, diğer devletlerde aylarca tartışılacak gündem maddelerinin bir günde eskidiği ve yerine yenilerinin geldiği kargaşa ve bilgi kirliliği içinde, kendine has özelliğiyle bu sıkıntıları da aşacaktır."

BUGÜN TÜM KODLAR 'FETHİ BEY'

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Demirarslan da konuşmasında bugüne özel olarak ülke genelindeki tüm hava ve deniz telsiz konuşmalarında çağrıların 'Fethi Bey' koduyla yapılacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Beşkaza Meydanı'na yürüyen katılımcılar, Türk Hava Kurumu paramotor ve paraşütçüleri tarafından yapılan gösterileri izledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title