Haberler

Fethiye'nin Güzelliklerini At Sırtında Keşfe Çıkıyorlar

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde at safari turuna katılan yerli ve yabancı tatilciler, ormandaki patika yollardan giderek, ilçenin doğal güzelliklerini keşfe çıkıyor.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde at safari turuna katılan yerli ve yabancı tatilciler, ormandaki patika yollardan giderek, ilçenin doğal güzelliklerini keşfe çıkıyor.

Fethiye'de yerli ve yabancı tatilciler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinin bir arada sunulduğu at safari turlarında hem orman havası soluyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Ovacık Mahallesi'ndeki at çiftliklerinden başlayan ve 1 ila 3 saat arasında süren tur öncesi tatilciler, at binme konusunda teorik eğitimden geçiriliyor. Daha sonra tatilciler at sırtında ormandaki patika yollara giriyor. Tur sırasında birbirlerini takip eden atlar rehberler tarafından yönlendirilirken, tatilcilere bölgenin tarihi hakkında bilgiler veriliyor.

FARKLI GÜZERGAHLAR, FARKLI HEYECANLAR

At safari turları tatilcilere, Kayaköy ve Hisarönü olmak üzere iki farklı güzergahta farklı heyecanlar sunuyor. Kayaköy gezisine çıkan tatilciler, at sırtında tarihi taş evlerin arasında dolaşırken, diğer tatilciler engebeli ormandaki patika yollardan geçtikten sonra eşsiz Ölüdeniz manzarasını kuşbakışı izleme fırsatı buluyor. Turun sonunda çiftliğe dönen tatilciler, isterse bindikleri atı besleyebiliyor.

'HERKES GELİP İLK DEFA ATA BİNEBİLİR'

At safari turlarında tatilcilere rehberlik eden Süheda Ekmekçi, günün farklı saatlerinde turlar düzenlediklerini söyledi. Tatilcileri kilo ve tecrübelerine göre farklı güzergahlara yönlendirdiklerini belirten Ekmekçi, turlarda güvenliği ön planda tuttuklarını kaydetti. Atların uysal olduğunu aktaran Ekmekçi, "Herkes gelip ilk defa burada ata binebilir. Turlar sırasında da kontrole ihtiyaçları yok. Birbirlerini takip ediyorlar. Turlarımızı ilk kez ata binen tatilcilerin tecrübesine göre ayarlıyoruz. Atlarımızı koşturmuyoruz. Ancak koşu yapmak isteyen profesyonel binicilerimiz için de turlarımız var" dedi.

'ÇOK KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİM'

Fethiye'de yaşayan ancak tatilcilerle birlikte at safari turuna katılan Mehmet Bayraktar, at binmenin kültürümüzü yaşatmanın yanında çok eğlenceli olduğunu söyledi. Daha önce de birçok kez ata bindiğini anlatan Bayraktar, at safari turlarına genellikle yabancı turistlerin katıldığını belirtti. Tura 'Tina' adlı atla çıktığını aktaran Bayraktar, ata kısa sürede uyum sağladığını ve çok keyifli vakit geçirdiğini vurguladı. Bayraktar tüm tatilcileri at safari turuna katılmaya davet etti.

At sırtında ormandaki patika yollarda gezintiye çıkan İngiliz tatilciler ise çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, Fethiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini at sırtında keşfetmenin harika bir duygu olduğunu söyledi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bayraktar Kayaköy Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title