Haberler

Fethiye Müftülüğü'nden Bina Atağı

Fethiye Müftülüğü ve hayır severlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan, Rıdvan Camii ve Keskinler Camiinin açılışları yapılırken 500 kişilik konferans salonu ile 170’i yatılı olmak üzere 250 öğrenci kapasiteli Karaçulha Bölge Yatılı Kuran Kursu’nun temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Fethiye Müftülüğü ve hayır severlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan, Rıdvan Camii ve Keskinler Camiinin açılışları yapılırken 500 kişilik konferans salonu ile 170'i yatılı olmak üzere 250 öğrenci kapasiteli Karaçulha Bölge Yatılı Kuran Kursu'nun temel atma törenleri gerçekleştirildi.

Fethiye Müftülüğü Camii açılışları ve Kuran Kursu temel atma nedeni ile bayram coşkusu yaşadı. Karaçulha Beldesi'nde temeli atılan Karaçulha Bölge Yatılı Kuran Kursu'nun açılış törenine Törene Muğla Vali yardımcısı Sebahattin Kapucu, Fethiye Kaymakam Vekili Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla il Müftüsü Hasan Başiş, Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran Kursu'nun yapımını 250 bin TL bağışta bulunan Dürdane Ergüven ile projeyi gerçekleştiren mimar ve mühendislerle inşaat yetkililerine teşekkür plaketleri alkışlar arasında sunuldu. Törende Ankara Kocatepe Camii İmam hatibi Adem Kemaneci ile Ahmet Hamdi Aksekili Camii hafızı Ali Tel Kuran'ı Kerim okudular. Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu törende yaptığı konuşmada Seydikemer ilçesinin Fethiye'den ayrılmasıyla Fethiye Merkezinde Kuran Kursu kalmadığını bu yüzden halkımız standartları yüksek çağa uyan yatılı Kuran kursu istediği için harekete geçtiklerini 500 kişilik konferans salonu 170'i yatılı 250 öğrenci kapasiteli yapılacak bu Kuran Kursunda sosyal mekanlarında bulunacağını ilçe müftülüğü din görevlilerinin de 75 bin TL ile bu Kuran Kursuna katkıda bulunduklarını söyledi. Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş Fethiye'de bugün bayram yaşatıldığını Fethiye'ye yakışan bu projelerin vatanı seven bayrağını seven, Allah'ını seven bir nesil yetiştireceğini söyledi. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ise sosyal yaşamın işareti nirengi noktası gibi alimlerin işaret ettiği yol gösterici değerleri koruduğumuz müddetçe bu milletin genetiği bozulmayacaktır. Milletimizin genetiği de başka kültürlere kaydırılamayacaktır. Bu Kuran kursu yani ilim alma mekanları yine çok önemli değerleri yetiştirecektir dedi. Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı 'da " Karaçulha Fatih Camii yanında oldukça geniş bir alanın yine kur'an kursu yeri olarak ayrıldığı müjdesini verdi. Bölge yatılı Kur'an Kursu'nun temeli duanın ardından Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu ve diğer yetkililer tarafından atıldı.

KESKİNLER CAMİİ DE DUALARLA İBADETE AÇILDI

Fethiye'nin Karaçulha Beldesi Cumhuriyet Mahallesinde Seyit Keskin ve ailesinin destekleriyle yaptırılan çifte minareli Keskinler Camii de törenle ibadete açıldı. Keskinler Camii'nin açılışına Karaçulha beldesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Bozyel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerimin okunmasının ardından Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kısa bir konuşma yaparak "Bu camii Seyit Keskin ve ailesinin destekleriyle müftülüğümüze yük olmadan yapılmıştır "dedi. Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş'de Allaha kulluk vazifesi yapıldığı takdirde bize ahrette çok güzellikler verir. Kim bir mescit, camii yaparsa Cenabı Allah onlara bir saray hazırlar dedi. Karaçulha belediye başkanı Yusuf Çaylı Muğla İl Müftüsünden açılışı yapılan camiye kadrolu imam hatip istedi. İl Müftüsü Hasan Başiş'te kadrolu imam hatip için söz verdi. Camii dualarla ibadete açıldı.

RIDVAN CAMİİ SONUNDA AÇILDI

Fethiye Merkez Babataşı Mahallesinde yapımına yaklaşık 10 yıl önce hayırsever vatandaşlar tarafından başlanılan Rıdvan Camii en sonunda tamamlanıp düzenlenen törenle ibadete açıldı. Rıdvan camiin ibadete açılması için cuma namazı öncesinde düzenlenen törene yoğun ilgi oldu. Açılış Töreni Faralya Köyükabak Camii İmam hatibi Rıza İslam'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra ise Fethiye İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu kısa bir konuşma yaptı. Kadıoğlu konuşmasında "Bugün bizim için çok önemli bir gün. Kamuoyunun yakından takip ettiği önemli bir camimizi ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camimiz 2 Bin 165 metrekarelik bir alana sahiptir. Çift minaresi olan, kendine has kubbesi ve boyası ile Medineyi hatırlatan içerisinde bin kişinin ibadet edebileceği bir alanı ile mahallemize yakışan ve ilçemize değer katan önemli bir ibadethane oldu" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaçulha Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title