Haberler

Fethiye - Karaya Oturan Balıkçı Teknesi 2 Gün Sonra Kurtarıldı

Karaya oturan balıkçı teknesi 2 gün sonra kurtarıldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde balıkçı barınağına girmek isterken kıyıdan 300 metre açıkta karaya oturan balıkçı teknesi, balıkçıların kendi çabalarıyla 2 gün sonra kurtarıldı.

Antalya'nın Kaş İlçesi açıklarında balık avladıktan sonra önceki gün saat 16.00 sıralarında Fethiye Körfezi'ne dönen Ali Genç'e ait 'Genç Balıkçılık' adlı tekne, barınağa yanaşmak isterken karaya oturdu. Gelgit nedeniyle suların çekilmesinden dolayı kıyıdan 300 metre açıkta karaya oturan tekneyi kurtarmak için önceki gün çalışma başlatıldı. 12 personeli bulunan tekne, balıkçılara ait başka tekneler tarafından halatla çekildi ancak oturduğu yerden hareket ettirilemedi. Karanlık çökünce kurtarma çalışmasına dün devam edildi.

HALATIN SÜREKLİ KOPMASI ÇALIŞMALARI AKSATTI

Başka bir tekneye bağlanan halatla çekilen tekne, kendi etrafında dönmesine rağmen saplandığı yerden kurtarılamadı. Tekneyi çeken halatın sürekli kopması kurtarma çalışmalarını aksattı. Dün sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar akşam saatlerine kadar sürdü. Tekne ancak gelgit nedeniyle sular yeniden yükseldikten sonra karaya oturduğu yerden kurtarıldı.

'BARINAĞIN YAPILIŞINDA HATA VAR'

Tekne çalışanı İbrahim Tosun, başka bir tekneyle karaya çıkarak kordon boyunda teknenin kurtarılmasını bekledi. Sığ bölgedeki balıkçı barınağının yapılışında hata olduğunu anlatan Tosun, "Teknelerin geçişi için yapılan kanal sular çeklince yetersiz kaldı. Teknenin altı taşa çarparak oturma yaptı. Kurtarmak için uğraşıyoruz. Gurbetçi arkadaşlar var. Paydos edeceğiz. Ağların bakım yapılması gerek. Ancak tekneyi kıyıya getiremiyoruz. Pervanenin kanadı da eğilmiş. Yaptırmak istesek 2 bin 500 lirayı bulur" dedi.

'DİKKATLİ OLMAK GEREK'

Kıyıdan kurtarma çalışmalarını izleyen Hüsnü Savdır da teknenin suların çekilmesinden dolayı karaya oturduğunu söyledi. 2 gündür kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Savdır, "Yük fazla olduğu için tekne karaya oturdu. Kanal 5- 6 senelik. Kenarlar dolduruldukça altta kalan balçık denize doğru kayıyor. Demek ki kanal da zamanla kapanıyor. Bu kanal temizlenene kadar dikkatli olmak gerek. Büyük tekneler bu bölgede devamlı takılabilir. Gelecek senelerde küçük teknelerde takılır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Tosun Ali Genç Antalya Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title