Haberler

Fethiye İl Olsun' İmzaları Ankara'ya Gönderildi.

Fethiye’nin il olması amacıyla kurulan, ilçedeki tüm STK’lardan oluşan Fethiye İl Olsun Hareketi, kısa sürede toplanan 110 bin imzayı PTT aracılığıyla Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderdi.

Fethiye'nin il olması amacıyla kurulan, ilçedeki tüm STK'lardan oluşan Fethiye İl Olsun Hareketi, kısa sürede toplanan 110 bin imzayı PTT aracılığıyla Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderdi.

Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da randevu talep ettiklerini belirterek, mücadelenin süreceğini söyledi. Fethiye il olma hareketi ilçede imza kampanyasının yanı sıra 82 F 2015 plakaları bastırıp binlerce araca takarken Fethiye giriş ve çıkışlarına da Fethiye ili tabelası asmıştı. Ancak bu tabela Muğla valiliğinin direktifleri ile indirtilmişti.

Fethiye'nin il olması amacıyla Fethiye genelinde ve komşu ilçelerde toplanan imzalar, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı yanı sıra, Türkiye Belediyeler Birliği, AKP Genel Başkanlığı, CHP Genel Başkanlığı, MHP Genel Merkezi'ne de gönderilecek. Toplanan imzalar onlarca klasör içerisinde STK temsilcileriyle birlikte PTT'ye götürüldü.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, imzaların klasörlenerek ilgili makamlara gönderildiğini söyledi. Hayırlı olması dileklerini sunan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, "Başkanımın başlattığı bu güzel hareket aşama aşama ilerliyor. İmza toplanmasından, hazırlanması, klasörlenmesi ve şimdi de gerekli yerlere ulaştırmak için postaneye geldik. Başbakanlığa ve gerekli diğer dairelere bu klasörler gidecek. Ayrıca toplanan imzaların mektupları da var. Hayırlı olur inşallah diyoruz. Biz Fethiye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Kısmet, bakalım ne olacak" ifadelerini kullandı.

SAATCI "BU ÇABA, BU HEYECAN KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Fethiye Belediye Başkanı Başkan Saatcı da, "Tabi biz burada 4-5 kişi gözüksek de aslında bütün Fethiyeliler adına hatta Köyceğiz, Dalaman, Ortaca, Kaş, Kalkan, Çameli ve Çavdır'da oturan Saygıdeğer kardeşlerimiz adına bulunuyoruz. 38 tane Sivil Toplum Örgütü'nün başlattığı ve artık nihayete eren imza kampanyasının sonrası sonuçları İçişleri Bakanlığımıza, Türkiye Belediyeler Birliği'ne, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına ve Başbakanlığımıza şu an imzaları PTT kargoyla göndermek üzere buraya geldik. Her şeyden önce kampanyaya destek veren, gönlünde bu heyecanı yaşayan, arabalarına 82 plakaları takan, il olduğumuz heyecanını bütün Türkiye olarak bizimle paylaşan Fethiye dışındaki Ağrı'dan Edirne'ye, Trabzon'dan Antalya'ya kadar bütün Fethiyelilerin gerek elektronik imzayla gerekse ıslak imzayla destek verdiği bu kampanya bizce amacına ulaştı. Gönül arzu ediyor ki Fethiye bölgesinin il olma hakkı bu hareketle beraber siyasilerimiz tarafından tescil edilir ve Fethiye il olma hakkına kavuşur. Ben bu çabanın, bu heyecanın karşılıksız kalacağına inanmıyorum. İnanıyorum ki, milattan önceden beri bağımsızlığın sembolü olmuş bu şehir bu anlamda il olarak hem Büyükşehir yasasının getirmiş olduğu sıkıntılardan hem de bağımsız bir il olmanın getireceği faydalardan yararlanacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Şimdi Sayın Başbakanımızdan randevu talep ediyoruz. Sayın Başbakanımız bizi çağırdığı zaman 38 Sivil Toplum Örgütü ve diğer ilçelerdeki Sivil Toplum Örgütleri'ndeki arkadaşlarımızın katılımıyla Sayın Başbakanımıza durumu arz edeceğiz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Türkiye Fethiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

beşkazalı:

yıllardır beklenen yaklaşıyor haydi fethiye il ol artık

1
0
yanıtYanıtla
rifat kaplan:

günaydın herhalde arkadaşlar ancak uyandı bunu sorumlusu fethiye belediye başkanıdır. inat etmeseydi bu daha önce yapılacaktı artık çok geç. bunu hesabunı ondan sorun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title