Haberler

Fethiye - Dolandırıcı Kurbanı Yaşlı Çift Kovuldukları Evin Bahçesinde Yaşıyor

Dolandırıcı kurbanı yaşlı çift kovuldukları evin bahçesinde yaşıyor MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde çatısını yaptırmak istedikleri evin dolandırıcılar tarafından ellerinden alındığını öne süren 85 yaşındaki Memiş Şahin ile eşi 84 yaşındaki Hayriye Şahin, 5 gün önce çıkarıldıkları evin bahçesinde yaşamaya başladı.

Dolandırıcı kurbanı yaşlı çift kovuldukları evin bahçesinde yaşıyor

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde çatısını yaptırmak istedikleri evin dolandırıcılar tarafından ellerinden alındığını öne süren 85 yaşındaki Memiş Şahin ile eşi 84 yaşındaki Hayriye Şahin, 5 gün önce çıkarıldıkları evin bahçesinde yaşamaya başladı.

Fethiye'nin Babataşı Mahallesi'nde 767 metrekare arsa içindeki tek katlı müstakil evde, eşi Hayriye, kızı Hacer ve damadı Mustafa Yeni ile birlikte oturan Memiş Şahin, geçen yıl Temmuz ayında evine çatı yaptırmak istedi. Damadı Mustafa Yeni'nin inşaat ustası olarak firmasında çalıştığı yüklenici O.D. ile anlaşan Memiş Şahin, sözleşme imzalamak için Fethiye Belediyesi'ne gitti. İddiaya göre Şahin'e çatı yapım sözleşmesi yerine, evini sattığına dair satış sözleşmesi imzalattırıldı. Evde oturmaya devam eden Memiş Şahin'in geçen yıl Kasım ayında kapısı tekrar çalındı. Yaşananlardan habersiz olan İ.Ç., emlakçı aracılığıyla satın aldığı evin boşaltılmasını istedi. Büyük şok yaşayan aile fertleri evi satmadıklarını belirterek, dolandırıldıkları iddiasıyla Fethiye Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

EVİN BAHÇESİNDE YAŞAM

Dava devam ederken geçen Salı, Şahin ailesinin evine icra görevlileri geldi. Evdeki eşyaları yediemin deposuna taşınan Memiş ve Hayriye Şahin, kızları Hacer Yeni ile birlikte evden çıkarıldı. Kapısına kilit vurulan evden başka gidecek yerleri olmayan yaşlı çift ve kızları bahçede yaşamaya başladı.

OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLI YAŞIYOR

Kendisi de yürüme güçlüğü çeken Hacer Yeni, kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı yaşayan babası Memiş Şahin ile baston yardımıyla yürüyebilen annesi Hayriye Şahin'e evin önündeki üzüm bağının gölgesinde bakmaya başladı. Günün büyük bölümünü oksijen tüpüne bağlı geçiren Memiş Şahin'e tuvalete gidemediği için alt bezi bağlandı.

KOMŞULARI SAHİP ÇIKTI

40 dereceyi aşan sıcakta 5 gündür evlerinin bahçesinde yaşayan Şahin çifti ve kızlarına komşuları sahip çıktı. Buzdolaplarından başka eşyası kalmayan aileye komşuları tarafından piknik tüpü, mutfak eşyasıyla yatak ve yorgan verildi. Kavurucu sıcaklara rağmen evin bahçesinden ayrılmayan Şahin çifti, başka gidecek yerleri olmadığını söyledi.

'HALBUKİ TAPUYMUŞ'

Tek katlı müstakil evine çatı katı yaptırmak için imza attığı sözleşmenin satış sözleşmesi olduğundan haber olmadığını öne süren Memiş Şahin, evin satıldığını öğrendikten sonra eşi ve kendisinin rahatsızlığının arttığını söyledi. Günün büyük bölümünü oksijen tüpüne bağlı geçirdiğini anlatan Şahin, "Hastanede yatıyordum. İmza için belediyeye götürdüler. Önüme gelen kağıdı imzalamamı istediler. 'Evin üstünü yapacağız' dediler. Halbuki tapuymuş. Daha sonra evin satıldığını söylediler. Fenalaştım, dizimden ameliyat oldum. Sonra da bu hale düştük. Hiç kimseden para almadım. Hakkımı arayacağım, evden çıkmam" dedi.

'POLİS ZORUYLA ÇIKARILDIK'

Babası Memiş Şahin'in dolandırıldığını öne süren Hacer Yeni, hukuk mücadelesinin devam ettiğini anlattı. Kiracı durumuna düştükleri evden polis zoruyla çıkarıldıklarını aktaran Yeni, evin bahçesinden başka gidecek yerleri olmadığını kaydetti. İcra memurlarının 2 ambulans ve çevik kuvvet polisiyle eve geldiğini vurgulayan Yeni, "Evden eşyaları çıkardılar. Annemin bacakları kalçasından kırık, babama ise anjiyo yapıldı, kalp yetmezliği var. Oksijen tüpüyle nefes alıyor. Buzdolabımı bıraktılar. Komşuların yardımıyla yaşıyoruz. Evden çıkmayacağım. Evimi nasıl aldılarsa o şekilde geri versinler. Kış gelince çadır kuracağız" şeklinde konuştu.

Evlerini 2010 yılında ölen oğulları için yaptırdıklarını vurgulayan Hayriye Şahin de dolandırıcı kurbanı oldukları öne sürdü. Evden ancak ölüsünün çıkacağını aktaran Şahin, hukuk mücadelesini kazanana kadar evin bahçesinde yaşacaklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

SEVDA:

ALLAH BELANIZI VERSİNN

1
0
yanıtYanıtla
hacer yeni:

Has kuyumcu ibrahim çunkur beni evimden attı şimdide bahçeden atmak istiyor kardeşlerim devlet büyüklerim yardımlarınızı bekliyorum

0
0
yanıtYanıtla
V.SOYDEMİR:

Umarım adalet onlardan yana olur ve yapanlar cezalanır bu tür yaşlıları dolandıran bu olayla ilgili bütün sahtekar kişilerin cezalanıp hak eden cezayı almalarını fethiyenin hakim ve savcılarının vicdanlarını kullanmalarını aynı zamanda adaleti ve hukukun üstünlüğünü kullanacaklarına inancımın sonsuz olduğunu düşünüyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title