Haberler

Fethiye'deki İşletmelere Atık Yağ Denetimi

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kabak: "Lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağ, toprağı ve 1 milyon litre suyu kirletiyor"

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki lokanta, otel, yemekhane ve mutfağı olan işletmelere yönelik atık yağ denetimlerine başladı.

Denetimlerde kızartmalık yağların kullanım ömürleri ile atık yağ sözleşmelerini kontrol eden ekipler, yağların kullanımı ve geri dönüşümü konusunda işletme yetkililerini bilgilendiriyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeytinin, ayçiçeği ve soya gibi bitkisel kökenli yağların 3 seferden fazla kullanıldıktan sonra gıda sektöründen çekilmesi gerektiğini hatırlattı.

Kullanım ömrü dolan yağların, insanlarda mide rahatsızlıklarının yanı sıra kansere de neden olduğuna değinen Kabak, "Yetki alanımız dahilinde toplanan atık yağlara ait hangi işletmenin ne kadar atık yağ verdiğini haftalık olarak takip ediyoruz. Ancak, sadece atık yağları vermek değil, bayatlamadan vermek insan sağlığı için çok önemli" dedi.

Kabak, yağların kullanım ömürlerini polar madde ölçüm cihazıyla yerinde denetlediklerini, atık yağlarını teslim eden işletmelerin sözleşmeli olduğu firmadan teslim formunu alabileceklerini kaydetti.

Evlerde biriktirilen atık yağların belediye ekipleri tarafından teslim alındığını vurgulayan Kabak, vatandaşlardan lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağın, toprağı ve 1 milyon litre suyu kirlettiğini unutmamalarını istedi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Fethiye Belediyesi Hatice Kabak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title