Haberler

Fethiye'de Yöresel Lezzetler Yarıştı

Kayaköy ören yerinde düzenlenen yemek yarışmasında bölgede yetiştirilen ürünlerle yapılan yöresel yemekler yarıştırıldı Fethiye Lezzeti Proje Koordinatörü Toprak: "Amaç sütü, sebzesi ve meyvesini kullanılarak yöresel lezzetlerin ortaya çıkmasına katkı sunmak"

Fethiye'nin tarihi Kayaköy ören yerinden düzenlenen yemek yarışmasında, yöresel lezzetler yarıştırıldı.

Fethiye Lezzeti Projesi kapsamında, İngiliz Seyahat Vakfı, Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı, Şef Mavi Profesyonel Aşçılar Derneği ve Fethiye Evi tarafından desteklenen yarışma, ev yemekleri, tatlılar ve hamur işleri olmak üzere üç kategoride yapıldı.

Yarışma kapsamında Kayaköy'de yetiştirilen ürünler ile ilçeye özgü dastar, kilim ve dantel gibi el sanatları ürünleri sergilendi.

Fethiye Lezzeti Proje Koordinatörü Şemsi Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede tarım, turizm ve tanıtıma yönelik projelerini 4 yıldır yürüttüklerini söyledi.

Her yıl Kayaköy'de iki kez halk pazarı düzenlediklerini anlatan Toprak, bu yıl sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle halk pazarına ek olarak yemek yarışması da düzenlediklerini belirtti.

Toprak, yarışmayı gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Yarışmada ev yemekleri, tatlılar ve hamur işleri kategorilerinde 30 kişinin hazırladığı yemekler yarıştı. Amaç sütü, sebzesi ve meyvesini kullanılarak yöresel lezzetlerin ortaya çıkmasına katkı sunmak" dedi.

Yarışmacıların hünerlerini göstererek hazırladıkları yemekler ile hem damak tadına hem de sunuş şekilleriyle jürinin dikkatini çekmeye çalıştığını kaydeden Toprak, yemek yarışmasıyla bölgenin tanıtımına da katkı sunduklarını dile getirdi.

Şef Mavi Profesyonel Aşçılar Derneği'nden oluşan jüri üyeleri, yemekleri hem lezzeti hem de sunuluş şekilleriyle değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda ev yemekleri kategorisinde Gülengül Akgün'ün "Gökkuşağı kebabı", hamur işi kategorisinde Ayşenur Demir'in "su böreği", tatlı kategorisinde de Sinem Cot'un "şıllık tatlısı" birinci seçildi.

Yarışmada dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Kayaköy Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title