Haberler

Fethiye'de Yıkım Kararı Alınan Platform, Plajdan Kaldırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Belcekız Plajı'na kafe amaçlı inşa edilen ve belediye tarafından yıkım kararı alınan platform, ekipler gelmeden işletme sahiplerince söküldü.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Belcekız Plajı'na kafe amaçlı inşa edilen ve belediye tarafından yıkım kararı alınan platform, ekipler gelmeden işletme sahiplerince söküldü.

Ölüdeniz Mahallesi'nde, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yapan pilotların indiği plajda, demir korkuluklar üzerine kafe amacıyla inşa edilen platform, çevreciler ve yamaç paraşütü pilotlarının tepkisini çekti. Çevrecilerin, platformun ruhsatsız ve Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine Fethiye Belediyesi ekipleri, çalışma başlattı.

Dün çıkan yıkım kararının ardından, sabah saatlerinde Belcekız Plajı'na gelen belediye ekipleri, platformun sökülerek yerinden kaldırıldığını gördü. Yıkım için plajda toplanan bir grup çevreci, platformun kaldırılmasını sevinçle karşıladı.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın haklarını korumak için titizlik gösterdiklerini söyledi. Ölüdeniz'in Türkiye'nin değil, tüm dünyanın değer verdiği bir turistlik bölge niteliğini taşıdığına dikkati çeken Atay, burayı korumanın herkesin asli görevi olduğunu bildirdi.

"Burası bize miras kalmadı, bize kutsal bir emanet olarak verildi" diyen Atay, Fethiye gibi özel bir yerde doğup yaşamanın ayrıcalık olduğunu dile getirdi. Atay, kişiler ve işletmelerle sorunları olmadığını, sadece yasaları uygulamaya çalıştıklarını vurguladı. Baştan beri işletme sahipleriyle iletişim halinde olduklarına değinen Atay, "İşletmecimize yasal süreç ne ise onu uyguladık ve yıkım kararı alındı. Yıkım kararı uygulanmaya bile gerek kalmadan işletme platformu kaldırdı" dedi.

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise platformun kaldırılmasında duyarlılık gösterip taleplerini geri çevirmeyen belediye yetkililerine teşekkür etti. Ölüdeniz'in yamaç paraşütü faaliyetiyle dünya markası olduğuna değinen Yıldız, platformun hem sahilde kötü görüntü oluşturduğunu hem de pilotlara iniş sırasından tehlike yaşattığını hatırlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Babadağ Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title