Haberler

Fethiye'de "Yaşam İçin Yarış" Projesi

Fethiye'de yürütülen "Yaşam İçin Yarış" projesi kapsamında düzenlenen koşu yarışından elde edilen gelirle Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniğine Gastroskopi cihazı alındı.

Fethiye'de yürütülen "Yaşam İçin Yarış" projesi kapsamında düzenlenen koşu yarışından elde edilen gelirle Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniğine Gastroskopi cihazı alındı.

İlçede yerleşik yaşayan İngiliz George Rimmer ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) öncülüğünde 12 Nisan'da kanser hastalığına dikkati çekmek için düzenelenen 5 kilometrelik koşuya yerli ve yabancı 600 kişi katıldı.

Yarışmaya katılanların bağışlarıyla yaklaşık 40 bin liraya alınan gastroskopi cihazı, hastanede düzenlenen törenle onkoloji kliniğine teslim edildi.

Törene, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Kaya, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seyfi Acar, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman ve İngiliz vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, ilçede yaşayan yerleşik yabancıların sosyal sorumluluk açısından çeşitli etkinliklere imza attıklarını söyledi.

Çalık, yabancı uyruklu vatandaşların değişik gruplar altında oryantasyon ve sosyal amaçlı projelerle yaptıkları sosyal çalışmaların ilçeye önemli katkı sunduğunu belirtti.

Dünyanın her yerinde güzel yürekli insanlar olduğun dikkati çeken Çalık, "İlçemizde yaşayan yabancılar kendi ülkelerinde yapmış oldukları güzellikleri Türkiye'de de tekrarlayarak sosyal sorumluluk bilincinde fayda ürettiler. Projeye destek veren ve bu cihazın hastanemize bağışlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Kaya ise hastanelerine hediye edilen Gastroskopi cihazı ile kanser araştırmalarında ciddi bir aşama kaydedeceklerini ifade etti.

Bir süre önce hastaneye kazandırdıkları endoskopi ünitesi ile hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Kaya, ihtiyaç duydukları bir cihazın bağışlanmasıyla da ünitenin daha verimli hizmet vereceğini vurguladı.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman da ilçede yaşayan İngilizlerin topluma uyum sağlayarak güzel etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

Toplum yararına fayda sağlayan projelere her zaman destek olacaklarını kaydeden Şıkman, herkesin bu tür etkinliklere katılarak ilçenin yararına olan işlere destek vermesini istedi.

Hastane yönetimi de projeye destek verenlere teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Çalık Hasan Kaya Fethiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title