Haberler

Fethiye'de Öğrencilere Tablet Bilgisayar

Fethiye'de öğrencilere tablet bilgisayar Fethiye Anadolu Lisesi'nde 136 öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtıldı.

Fethiye'de öğrencilere tablet bilgisayar

Fethiye Anadolu Lisesi'nde 136 öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtıldı.

Fethiye Anadolu Lisesi'ndeki tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da katıldığı Tablet Dağıtım Töreni ile aynı anda başladı. Öğrenciler okulun toplantı salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını izledi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan tarafından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı. 81 ilde eş zamanlı dağıtılacak 700 bin tabletten 136'sının Fethiye Anadolu Lisesi öğrencilerine ayrıldığını belirten Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, "Üretimlerin belli bölümleri ülkemizde yapılıyor. Bu noktada Türkiye'de bilişim teknolojisinin gelişmesi hedefleniyor. Öğrencilerden ricamız tabletleri kırmadan, çarpmadan kullanmaları. Elbet eskiyecekler, ancak bu sonuna kadar eğitim çalışmalarında kullanıldığı için olmalıdır" dedi.

Fatih Projesi kapsamında 3 yıl önce okullarında 26 etkileşimli tahtanın aktif hale getirildiğini vurgulayan okul müdürü Faruk Kaya, "Öğrencilerimiz teknolojik cihazları büyük bir keyifle kullanıyorlar. Dağıtılan tabletler de daha kaliteli bir eğitim olanağı tanıyacak. Okulumuzdaki 580 öğrencimizin 274'ü bugün itibariyle tablete kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title