Haberler

Fethiye'de Hükümlüler Plaj Temizledi

Fethiye kaymakamlığı, Fethiye Cumhuriyet başsavcılığı ve FETAV iş birliği ile temiz plaj "temiz çevre için bizde varız" projesi çerçevesinde 25 hükümlü Fethiye'nin küçük boncuklu koyunda temizlik gerçekleştirdi.

Tatilcilerin ve piknikçilerin bıraktığı çöp deryası içindeki küçük boncuklu koyu denetimli serbestlik şube müdürlüğünün gözetimindeki 25 hükümlünün saatler süren çalışması sonucu pırıl pırıl yapıldı. Tonlarca çöpün bırakıldığı yerde çöp atılmaması için önceden dikilmiş

"Temiz Çevre, Temiz Gelecek", "Çevreni Temiz Tut, Geleceğini Koru" yazılı levhalar dikkat çekti.

Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, FETAV müdürü Dilek Dinçer, denetimli serbestlik şube müdürü Mehmet Aksu ve diğer ilgililerin katıldığı koy temizliği projesinde dağ gibi çöplerin bir daha atılmaması, piknikçi ve tatilcilerin çöplerini beraberinde götürmeleri istendi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık "Bu şekilde bir çevre bilinci oluşturma ve çevreleri temizlemek amacıyla arkadaşlarımız projeyi hazırladılar ve bizlerde imzaladık. Destek verdik. Projenin ana hedefi toplumumuza çevre duyarlılığımızı yaratmak. Bu anlamda da Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyorum. Denetimli serbestlik birimindeki, sosyal yardımlaşma ve aynı zamanda Fethiye tanıtım vakfındaki arkadaşlarıma da böyle çalışmaya emek verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz'da "Bu proje Cumhuriyet Başsavcılığımız Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüz Fethiye Kaymakamlığımız, FETAV ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleriyle başlatılan bir projeydi. Fethiye yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın en güzel yerlerinden biri. Buralar bize ait değil çocuklarımıza ait. Geleceğimize ait. Dolayısıyla bizim buraları kullanırken son derece dikkatli kullanmamız lazım. Bu alanlarda malesef insanımız biraz ihmalkar. Vatandaşlarımız geldiğinde çöplerini giderken götürmüyor. Bu zamanla birike birike çok çirkin bir görüntü alıyor. Bunların birçoğu pet şişe gibi klasik malzeme. Tabiatta bunların kaybolması binlerce yıl sürer. Denetimli Serbestlik Şube Müdürümüzün bir çalışması oldu bu konuda. Hükümlülük verilen vatandaşlarımızın bir kısmı bu programda görevlendirildi. Şu alanı biraz temizleyebilirsek bu belki toplumumuza da örnek olur. Bundan sonra daha temiz davranırlar. Bu çalışma süreklilik arz eden bir çalışma. Bu birinci etabı. 20 Nisan,10 Mayıs ve 6 Haziranda olmak üzere 4 etaptan oluşan bir çalışma yapacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Aksu Fethiye Tut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title