Haberler

Fethiye'de Hedef 40 Bin Macar Turist

Fethiye Belediyesi, Macaristan’ın termal turizm kenti olan Heviz Belediyesi ile kardeş şehir oluyor.

Fethiye Belediyesi, Macaristan'ın termal turizm kenti olan Heviz Belediyesi ile kardeş şehir oluyor.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında Macaristan'a giden heyet, Fethiye'ye Macar turistlerin gelmesi için çalışmalara başladı. Macaristan'daki çalışmaların ardından Fethiye'ye dönen Başkan Behçet Saatcı yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'ye her yıl gelen yaklaşık 100 bin Macar turistin 40 bin civarındaki rakamına Fethiye'de tatil yaptırmak istediklerini söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın düzenlediği basın açıklamasında Macaristan ziyaretlerinde Saatcı'ya eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ve Ak Parti Belediye Meclis üyesi Onat Akdu da yer aldı. Düzenlediği basın toplantısında Heviz kentinden bahseden Başkan Saatcı, "Heviz küçük bir yer ancak 200 yıldan bu yana özellikle bel fıtığı ile boyun fıtığına yönelik cerrahi müdahale olmadan tedavi yapılan bir şehir. Ziyaretimizi Budapeşte'ye indiğimizde büyükelçiliğimize yaptık. Gerçekten orada çok güzel karşılandık. Sayın büyükelçimiz bizlere, Heviz'in kardeş şehir olunmasının doğru bir adım olduğunu ifade etti. Daha önce Türkmenistan ve Azerbaycan'a gitmiş birisi olarak çok rahatlıkla ifade etmeliyim ki, sanki kendi topraklarımızda gibi hissettik kendimizi. Kendileri de 'Biz Atilla'nın torunlarıyız' diye tabir ediyorlar. Resmi toplantılarda da, 'Yaşasın Turan' ifadesini çok rahat kullanıyorlar. Bir anekdot almışım. Diyorlar ki, 'Siz kendinize iyilik yapın ki, Allah'ta size iyilik yapsın' Ayrıca Abdullah Çatlı'ya karşı orada çok fazla sempati var. Sebebi de, Budapeşte'de bir Ermeni anıtı yapılmış. O ermeni anıtının havaya uçurulmasını rahmetli Çatlı'nın yaptığını söylüyorlar" dedi.

Türkiye'ye gelen Macar turistlerin daha çok Charter seferleri ile Antalya'ya geldiğini ifade eden Başkan Saatcı, bu seferlerin Dalaman'a yapılması için girişimleri başlayacaklarını ifade etti. Başkan Saatcı, "Heviz şehrinin yanında bir şehir Alanya ile kardeş şehir olmuş. Heviz şehrinin kendi havalimanı var. Alanya'ya turizm sezonunda seferler yapılıyor. 'Bu neden Dalaman'a yapılmasın?' dedik. Çünkü Macaristan'dan Alanya'ya gelen ciddi bir rakam var. Türkiye'ye gelen Macar turistlerden ne kadar pay alabiliriz. Bunun hesabını yapmak zorundayız. Türkiye'ye 100 bin civarı Macar turist geliyor. Ancak bu rakamdan Fethiye'ye çok az geliyor. Hedefimizde bu rakamın 40 bin veya 50 binini Fethiye'ye kaydırmak. Havalimanı müdürümüz Hamdi Bey'le de konuyu görüşeceğiz. Karşılıklı Charter seferleri nasıl konulur. Bunları görüşeceğiz. 1 gündüz 2 gece süren bir ziyaret oldu. Çoluk çocuğumuzla oraya gidip tatil yapmadık yani. Ben Heviz'le kardeş şehir ilişkisinin Fethiye'ye katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Macaristan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title