Haberler

Fethiye'de Hdp İlçe Binası Taşlandı, Tabela İndirildi (2)

Fethiye'de SAĞDUYU ÇAĞRISI Fethiye İlçesi'nde HDP binasına yönelik saldırının ardından konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, olayları tasvip etmediğini belirterek, Fethiyelileri sağduyuya davet etti.

Fethiye'de SAĞDUYU ÇAĞRISI

Fethiye İlçesi'nde HDP binasına yönelik saldırının ardından konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, olayları tasvip etmediğini belirterek, Fethiyelileri sağduyuya davet etti. Hassasiyetlerin demokratik şekilde ortaya konulması gerektiğini kaydeden Çalık, " Fethiye'de yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Hassasiyetler demokratik bir şekilde ortaya konulabilirdi. Fethiye halkını sağduyuya çağırıyorum. Bu tür eylemler Fethiye'nin imajını zedeleyen eylemlerdir. Demokratik hakların kullanılmasını kimsenin engellememesi gerekir. Halkımızı biraz daha sükunete ve sağduyuya davet ediyorum" dedi.

BAŞKAN SAATCI: SAĞDUYULU OLUN

Olayların bitirilmesinde önemli rol oynayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, HDP binasının önünden alıp Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne getirdiği kalabalığa seslendi. Fethiyeliler'in, Beşkazalılık (Fethiye) duruşunu gösterdiğini dile getiren Başkan Saatcı, şunları söyledi:

"Biz hiçbir zaman ucuz kahramanlıklar peşinde olmadık. Devlet yetkililerimizin çağrısı üzerine, devlet- millet çatışmasını engellemek, şehrimizde sağlanan hoşgörü ortamının zarar görmemesi ve güvenlik güçlerimizle vatandaşlarımızın birinin bile burnunun kanamaması için, bize ihtiyaç duyulan yerde olduk. Burada önemli olan ne emniyet mensubu arkadaşlarımızın, ne de sizlerin burnunun bile kanamamasıdır. Bu anlamda büyük anlayış gösterdiniz. Büyük sabır gösterdiniz. Hepinizi sağduyulu olmaya davet ediyor ve oyunlara gelmemenizi temenni ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Behçet Saatcı Ekrem Çalık Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title