Haberler

Fethiye'de Eski Belediye Başkanlarından Cahit Ünal Vefat Etti.

1973-1977 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal vefat etti.

1973-1977 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal vefat etti. Tuzla Mahallesindeki evinden alınan Ünal'ın naşı, Yeni Camindeki cenaze namazının ardından Taşyaka Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ünal'ın evine giderek ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Fethiye'nin Adalet Partili eski belediye başkanı, DYP Milletvekili adayı ve Fethiyespor başkanlarından 4 çocuk babası Cahit Ünal 79 yaşında vefat etti. 1973 yılındaki yerel seçimlerde Adalet Partisinden aday olan Cahit Ünal, Fethiye Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. 4 yıl Fethiye'de Belediye Başkanlığını yürüten Cahit Ünal 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Merhum Hüseyin Ünal'ın oğlu, Melek Ünal'ın eşi Cahit Ünal dualarla ve gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Fethiye Yeni Cami'nde yoğun bir katılım ile Müftü Oğuzhan Kadıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazına Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Kaymakam olan oğlu Mehmet Ünal, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Ali Türkan, MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, eski belediye başkanları Özer Olgun, Şakir Kandönmez, dönemin siyasi ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cahit Ünal'ın naaşı, Taşyaka Şehir Mezarlığı'nda dualarla toprağa verilirken belediye eski başkanları, o dönem görev yapan siyasiler "O çok zor şartlarda önemli işlere imza atmıştı. Şimdiki sanayi çarşısı, otogar, toptan sebze hali istimlaklarının yanı sıra Fethiye kalesinden Karagözlere giden yol o dönemde açılmıştı. Ayrıca bazı belediye iş hanları da yine o dönemde yapılmıştı" dediler.

"CAHİT AMCA HAYATTAKİ GÖREVİNİ TAMAMLADI"

Cahit Ünal ile arasında geçen bir anısını anlatan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Ben Cahit ağabeyi Belediye Başkanlığı görevi yaptığından bu yana tanıyorum. Allah var! Aydın bir insandı. Sözünü esirgemeyen bir insandı. Okuyan araştıran bir insandı. Özellikle Belediye Başkanlığı döneminden sonra Türkiye'nin geçirdiği 80 ihtilaline ben Fethiye'de onun kadar muhalefet eden başka bir insan görmedim. Toplumsal değerlerin oynanmasına ilişkin hassasiyeti çok fazlaydı. Hiçbir zaman sözünü esirgemezdi. "Nasıl yaşarsan öyle ölürsün" diye bir hadis var. Şuan ki cenaze Cahit Amca'nın nasıl yaşadığının göstergesi. Belediye Başkanı olarak da, benim bildiğim bizim yıkıp, yenisini yapmış olduğumuz Belediye çarşısını yapmıştı. Her şeyden önce halkın belediye başkanıydı. Ne zaman kapısını çalsak bizi geri çevirmezdi. Biz üniversite yıllarındayken, dergi dağıtırdık. Elimizde kalan dergileri Cahit ağabeye getirirdik. Onları bizden alırdı. Cahit amca bana göre hayat denilen yolculukta görevini tamamlayarak gidenlerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

CİHAT ÜNAL KİMDİR?

1973- 1977 Yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Cahit Ünal, 01 Ocak 1934 yılında Üzümlü Kasabasında doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Naciye'dir. Dört kardeşten ikincisi olan Cahit Ünal, İlk ve Orta Okulu Fethiye'de okudu. Lise öğrenimini, İzmir Ticaret Lisesinde, Yüksek Öğrenimini ise, İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde tamamladı. Vatani görevini, 1957 senesinde Kore'de Yedek Subay olarak yaptı. Ancak ateşkes ilan edildiğinden, savaşa katılmadı. 1973 Seçimlerinde Adalet Partisinden aday olan Cahit Ünal, Muzaffer Dontlu ile yarıştı. Yaklaşık 6 bin nüfuslu Fethiye'de çekişmeli bir yarıştan sonra seçimi kazanarak Fethiye Belediye Başkanı seçildi. Alçak gönüllü ve cana yakın oluşu nedeniyle Fethiyeliler tarafından "Cahit Amca" olarak adlandırılan Cahit Ünal, 1965 yılında evlendi. İki erkek, iki kız çocuk olmak üzere dört çocuk babasıdır. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title