Haberler

Fethiye'de Deniz ve Paraşüt Keyfi

Fethiye ilçesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar deniz girdi, adrenalin tutkunları da yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdi.

Fethiye ilçesinde sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar deniz girdi, adrenalin tutkunları da yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdi.

Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece ölçüldüğü ilçede, hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler sahillerde yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşların bir kısmı, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Belcekız Plajı'nda denize girip kumsalda güneşlendi, bazıları da sahildeki kafelerde dinlenmeyi tercih etti.

Macera tutkunları ise bin 965 rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaparak Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Yamaç paraşütlerinin gökyüzündeki görsel şovunu sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar ilgiyle izledi.

Hafta sonu tatili için Eskişehir'den gelen Cansu Çatalkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'e sık sık gelerek zaman geçirdiğini söyledi.

Havanın sıcak olması nedeniyle denize girebildiklerini kaydeden Çatalkaya, "Deniz suyu biraz soğuk ama yine de güzel zaman geçiriyoruz. Suya girdikten kısa süre sonra insan alışıyor. Hafta sonunu değerlendirmek isteyenlere Fethiye'ye gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Denize düşen paraşüt korkuttu

Babadağ'ın bin 200 pistinden yamaç paraşütüyle uçuş yapan Slovak turist Boris Kovacik, gökyüzünde akrobasi hareketleri yaptı. Kovacik, ipleri dolaşan ve düşme tehlikesi geçirdiği paraşütünü bırakarak yedek paraşütle kumsala indi.

Slovak turistin bıraktığı paraşütün denize düştüğünü gören vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadı. Kovacik'in denize girerek paraşütünü kıyıya çıkarması üzerine paraşütte kimsenin olmadığı anlaşıldı.

Kovacik, akrobasi hareketi yaptığı sırada ipleri dolaşan paraşütünü denize bırakmak zorunda kaldığını, kendisinin de yedek paraşütüyle sorunsuz şekilde indiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title