Haberler

Fethiye'de Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Güncelleme:

Türkiye'nin doğusunda soğuk hava ve kar etkili olurken, Fethiye'de badem ağaçları çiçek açtı, kırlar papatyalarla kaplandı.

Fethiye içesinde badem ağaçları çiçek açtı, kırlar papatyalarla kaplandı.

Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü ilçede, Ölüdeniz beldesine bağlı Hisarönü ve Ovacık mahallelerinde kırlar papatyalar ile örtüldü. Mahallede bazı badem ağaçları da çiçek açtı. Bölgede yaşayanlar şubat ayından ağaçların çiçek açmasını şaşkınlıkla karşılarken, bazı vatandaşlar ise beyaza bürünen ağaçlar ve papatyalarla kaplanan kırlarda fotoğraf çektirdi.

Fethiye Kordon Boyu'nda ise vatandaşlar kafelerde dinlenip, güneşli havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar balık tutmayı, bazıları ise yürüyüş yapmayı tercih etti. Ölüdeniz beldesindeki Belceğiz Plajı'nda ise vatandaşlar güneşin ısıttığı kumsalda yürüyüş yaptı.

Macera tutkunu vatandaşlar ise Babadağ'ın 900 metrelik pistinden yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını yamaç paraşütüyle kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Ölüdeniz'de yaşayan Biray Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, badem ağaçlarının 10 gün önce açmaya başladığını söyledi.

Köse, Türkiye'nin bir çok bölgesinin soğuk ve karlı havayla mücadele ettiğini belirterek, "Bir çok yere kar yağarken biz burada baharı yaşıyoruz. Bahçelerdeki badem ağaçlarının büyük bölümü çiçek açtı. Şubat ayında da böyle güzel hava her yerde olmuyor. İnsanlara burada yaşamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini, sıcaklıklarda ileri ki günlerde önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Fethiye Türkiye Ovacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title