Haberler

Fethiye'de 59 Göçmen ve 8 İnsan Kaçakçısı Yakalandı

Fethiye'de 59 göçmen ve 8 insan kaçakçısı yakalandıMUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, yasadışı yollarla Yunanistan'a tekneyle geçmeye çalışan Suriye uyruklu 25'i çocuk 11'i kadın 59 göçmen ve 8 insan kaçakçısı sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Fethiye'de 59 göçmen ve 8 insan kaçakçısı yakalandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, yasadışı yollarla Yunanistan'a tekneyle geçmeye çalışan Suriye uyruklu 25'i çocuk 11'i kadın 59 göçmen ve 8 insan kaçakçısı sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi sahilinden tekneyle yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlerin olduğu ihbarı üzerine sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Sahilden kısa bir süre önce denize açılan tekneye yapılan baskında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 59 göçmen yakalandı. Ayrıca insan kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen 5'i Gürcistan uyruklu 8 kişi de gözaltına alındı. Sahil güvenlik botuyla kıyıya çıkarılan göçmenlerin, Göcek Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Göç İdaresi Merkezi'ne gönderilecekleri belirtildi. Göçmenlerin çocuklar için 2 bin, yetişkinler için 4 bin dolar ödeme yaptıkları insan kaçakcısı 8 kişinin ise ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Fethiye Suriye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title