Haberler

Fethiye'de 48 Park Açıldı

Fethiye Belediyesi ve FETAB işbirliğinde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu parkı’nın yanısıra Fethiye Belediyesi’nin yapmış olduğu 48 park ve yeşil alan için toplu açılış töreni düzenlendi.

Fethiye Belediyesi ve FETAB işbirliğinde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu parkı'nın yanısıra Fethiye Belediyesi'nin yapmış olduğu 48 park ve yeşil alan için toplu açılış töreni düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu parkındaki toplu açılış törenine Büyük Birlik Partisi il ve ilçe teşkilatları yöneticileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışı yapılan parklar ile birlikte Saatcı döneminde Fethiye'ye 179 park ve yeşil alan kazandırıldı.

Açılışta konuşan Saatcı, "Fethiye'de her görüşe her düşünceye kucak açmış bir yönetim var. Bakın, bir tarafta Bahriye Üçok Parkı, bir tarafta Uğur Mumcu Parkı diğer tarafta Alparslan Türkeş Sahil Bandı, burada da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı" dedi.

Fethiye Belediyesi'nin her yıl arttırarak hizmete açtığı park ve yeşil alanlara yenileri eklendi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın dünya standartları üzerinde yeşil alan projesi hızla ilerlerken 2013 yılında 15 mahallede yapımı tamamlanan 48 park ve yeşil alan hizmete açıldı. Bu kapsamda toplamda 53 bin 246 metekare park alanı hizmete açılmış oldu. 15 mahallede 10 adet park, 1 spor alanı, 2 çevre düzenlemesi ve 35 yeşil alanın aynı gün açılışları gerçekleşti.

Patlangıç Mahallesi'ndeki Muhsin Yazıcıoğlu ismi verilen parkta gerçekleşen açılış törenine BBP Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, BBP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivaslı olması dolayısıyla Sivaslılar Derneği 2. Başkanı Hasan Aras açılışta bir konuşma yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' adlı şiirini okuyan Aras, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekkür ederek konuşmasını başlayan BBP İl Başkanı Murat Yalçınkaya ise, parkın bir demokrasi parkı olduğunu ifade etti. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun her yerde bu şekilde anıldığını söyleyen Yalçınkaya, konuşmasının ardından Başkan Saatcı'ya Osmanlı Tuğrası hediye etti.

FETAB Başkanı Osman Otgöz ise, "Kurumumuzun en büyük katılımcısı Fethiye Belediyesi'dir. Fethiye Belediyesi bu güne kadar kurumumuza katılım payını ücretini bir gün bile geçmeden ödemiştir. Ben Başkanım Behçet Saatcı'nın yanına gittim ve 'Sizden gelen bu parayı, Fethiye'ye yatırım olarak kullanmak istiyorum. Siz nereye uygun görürseniz, bu yatırımı yapalım' dedim. Başkanımız buranın projesini gönderdi ve Fethiye'nin hatta Muğla'nın en büyük parklarından birisini Başkanımla yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Aramıza sigara kağıdı bile girmediğinin göstergesidir"

Açılışta alkışlar eşliğinde bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Bu ortam zaten bizim aramıza sigara kağıdı bile girmediğinin göstergesidir. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gerisi hiç önemli değildir. Şimdi FETAB var. Büyükşehir yasası dolayısıyla kapatılıyor. Bir de GEKA var. Aslında bunların eli bizim cebimizde. Açık söyleyeyim. Belediyelerin ayrılan bütçeleri GEKA'ya ya da FETAB'a ödeniyor. Bu GEKA ve FETAB da STK'ların yada belediyelerin projelerini değerlendirerek uygun gördüğüne kredi veriyor. Osman Başkan bize burada şöyle bir katkı sağladı. Dedi ki, 'Başkan Fethiye Belediyesi'nden almış olduğum her kuruşu ben sana geri hizmet olarak, park olarak ödeyeceğim' Bu anlamda Osman Başkanıma teşekkür ediyorum.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili sis perdesinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Saatcı, "Ayrıca her faili meçhul cinayetin aydınlatılması gerçeği gibi Muhsin Başkan'ın şahadetinin arkasındaki sis perdelerinin kaldırılması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hepimizi mutlu edecek ve devletimize olan güvenimizi perçinleyecek. Sis perdesinin bir an önce aydınlatılması devletin asli görevidir. Bu sadece Muhsin Başkan için değil, bu tüm buna benzer olaylar içinde dahildir. Gerçeği öğrenmek herhangi bir devletin vatandaşının en doğal hakkıdır. Gerçekler saklanırsa da, o ülkede devlete olan güven her geçen gün azalır. Biz devletimize güvenmek istiyoruz. Bunun altını çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Fethiye'de her düşünceyi kucaklayan bir yönetim olduğunu ifade eden Saatcı, "Fethiye hoşgörülü insanların şehri. Fethiye'de her görüşe her düşünceye kucak açmış bir yönetim var. Bakın, bir tarafta Bahriye Üçok Parkı, bir tarafta Uğur Mumcu Parkı diğer tarafta Alparslan Türkeş sahil bandı, bir tarafta ise Muhsin Yazıcıoğlu yani bu bizim nereden nereye geldiğimizin göstergesidir" dedi.

Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen hiçbir açılışta siyasi bir konuşma yapmayacağını ifade eden Başkan Saatcı, "Bir konunun altını daha çizmek istiyorum. Bu bir resmi açılıştır. Resmi açılışta ben siyasi konuşma yapmam. Seçimlere şurada 40 gün var. 5 tane daha açılışımız ve temel atma törenimiz olacak. Hiçbir tanesinde benden yapılacak olan 30 Mart seçimleriyle ilgili bir tek siyasi cümle duyamazsınız. Biz her şeyden medet ummayı, siyasi tarzımıza yakıştırmayız. Burada siyaset yapılacaksa, Fethiyeliler konuşur, Fethiye sevdalıları konuşur. Bizim bu tür açılışlarda siyasetin 's' si konuşulmaz" ifadelerini kullandı.

Muhsin Yazıcıoğlu şahadete ermeden 6 gün önce yaptığı konuşmayı katılımcılar ile paylaşan Saatcı, " Türk toplumunda her zaman hüzün ve cefa var. Bu coğrafyanın bize verdiği bir görevdir. Muhsin Başkan demiş ki, 'Şimdi bakın yoldan geliyoruz, yine yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Ruh bir saniyeliktir. Bir solukta gider. Bununda nasıl geleceği, nerede geleceği insanı ne şekilde yakalayacağı belli değil. Bir saniyenize bile hakim değilsiniz. Bir saniyesine bile hakim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat için, bu dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız. Düz duracağız. Düz yürüyeceğiz. Dik duracağız. Doğru gideceğiz' Ruhun şad olsun Muhsin Başkan. Burada bundan sonra piknik yapanlar, gezenler, oynayanlar, çocuklarımız ve aile fertleri hep inşallah huzurlu olsunlar. Hep mutlu olsunlar. Önümüzdeki açılışlarda görüşmek dileğiyle, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi. Saatcı'nın konuşmasının ardından parkın açılışı gerçekleşirken, vatandaşların park açılışına yoğun katılım gösterdiği görüldü. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Behçet Saatcı Osman Başkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title