Haberler

Fethiye'de 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Fethiye Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Fethiye Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Banu Mumcu, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Birol Durukan, Doktorlar, Sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldılar. Törende Toplum Sağlığı merkezi, ardından Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu, Fethiye Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarının çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.

Törende konuşan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Neslihan Banu Mumcu, "14

Mart Tıp Bayramı ülkemizde çağdaş anlamda Tıp Eğitiminin başlangıcı sayılan 14 Mart 1827 Tarihine atfen kutlanmaktadır. Tabipler Çanakkale harbi ve diğer dönemlerde kahramanca görev yaptı ve gerektiğinde şehit düştü. Şimdiki dönemde hastalar tarafından saldırılan, dövülen, kurşun sıkılan yeni yasalarla sosyal hakları vasıfsızlaştırılmıştır. Bu durum hepimizi derinden yaralamaktadır. Unutulmamalıdır ki sağlıkçı olmadan hastalar iyileşmez" dedi.

"Ulu Önder Atatürk "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz" diyerek bizlere olan güvenini ifade etmiştir. Bizlerde bu güvene laik olmaya çalışarak hekimlik mesleğini icra ediyoruz" diyen Dr Neslihan Banu Mumcu "Hekimlik sadece hasta muayene etmek değildir. Hekimlik Başkalarının bakmaya bile dayanamadığı hastalara kucak dolusu sarılmak, onların teşekkürleri ile zenginleşmektir. Hekimlik evdeki çocuğunun ateşinden çok, ameliyat için bekleyen hastanın telaşında olmaktır. Hekimlik Ülkeye ve halka hizmet idealizminin hiçbir zaman yitirmemektir" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tıp Bayramı 14 Mart Fethiye Yerel Haberler

title