Haberler

Fethi Yaşar, Yayla Festivali'ne Katıldı

Büyükşehir Belediye Yasası'nda yapılan değişiklik ile 2014 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanarak mahalle statüsüne geçecek olan Beypazarı ilçesi Karaşar beldesi son festivalini yaptı.15.Eğriova Yayla festivaline eğlencenin...

Büyükşehir Belediye Yasası'nda yapılan değişiklik ile 2014 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanarak mahalle statüsüne geçecek olan Beypazarı ilçesi Karaşar beldesi son festivalini yaptı.

15. Eğriova Yayla festivaline eğlencenin yanı sıra belediyelerinin kapatılacak olmasının hüznü damgasını vurdu. Festivale CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, CHP milletvekilleri, CHP Ankara il ve ilçe Yöneticileri de katıldı.

30 Mart 2014 tarihinde kapatılacak olan Karaşar Belediyesi'nin festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yeşillikler üzerinde hem pikniğini yapan hem de belediyenin düzenlediği festival programını izleyen vatandaşlar, doğanın güzelliğini ve geleneksel kültürü doyasıya yaşama fırsatı yakaladılar. Festivalde Karaşarlılara konuşan CHP'li Günaydın, "Bu güzel beldemizin kapatılmaması için elimizden geleni yaptık. Anayasa Mahkemesi'ne başvurularımızın sonucu da maalesef olumsuz oldu. Yeni dönem inşallah CHP iktidarıyla tekrar her şey istediğiniz gibi olacak" dedi. Başkan Yaşar ise festivalin Karaşarlılar için önemine değinerek, "Umarım festival bundan sonra da devam eder. Karaşar, mahalle statüsüne geçmiş olmasına rağmen gelenek, kültür ve festivali ile ayrıcalığını korumaya devam eder" diye konuştu.

Karaşar Belediyesi'nin kapatılması ve son festivallerini yapmaktan dolayı üzüntülü olduğunu belirten Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar ise, "Karaşarlıların bize verdiği görevi yerine getirdik. Gören göz kılavuz istemez. Küçük bir belediye olmamıza rağmen sosyal belediyecilik alanında büyük işler yaptık. Beldemiz Ankara Büyükşehir'e ait Beypazarı mevkisinin mahallesi oluyor. Son festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Yaşar Beypazarı Karaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title