Haberler

Fethi Gemuhluoğlu Anısına "Özel Anma" Programı Düzenlendi

Yeşilyurt Belediyesi ve Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi işbirliği ile Fethi Gemuhluoğlu anısına “Özel Anma” programı düzenledi.

Yeşilyurt Belediyesi ve Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi işbirliği ile Fethi Gemuhluoğlu anısına "Özel Anma" programı düzenledi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde tertip edilen programının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu'nun bir dava adamı olduğunu söyledi. Polat, "Gemuhluoğlu bir sevda, aşk ve dava adamıdır. Gemuhluoğlu gençlerle sohbet ettiği zaman 'Cebinizde son bir kuruş kaldıysa simit-çay almayın tiyatroya sinemaya gidin' diye tavsiyede bulunuyor. Hemşehrimiz olduğu için gurur duyduğumuz Fethi Gemuhluoğlu adına böylesine bir panel ve etkinlik düzenlemek bizim adımıza büyük bir anlam ifade ediyor. Tüm öğrencilerimizin ve gençlerimizin Gemuhluoğlu davasından istifada etmelerini ümit ediyorum. Ünlü fikir adamı Cahit Zarifoğlu, Fethi Gemuhluoğlu için 'Tek başına adeta bir okuldu' demiştir. Büyük gönül ve ilim adamını bu programla bir kez daha en güzel şekilde hatırlayacağız ve fikirlerini öğreneceğiz. Programda emeği geçen panelistlerimize, hocalarımıza, çocuklarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Fethi Gemuhluoğlu'nu belgesel formatında anlatan sinevizyon gösterisinden sonra moderatörlüğünü Mahmut Bıyıklı'nın yaptığı 'İrfan Fethi Gemuhluoğlu' paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Şair-Yazar Bekir Oğuzbaşaran 'Bir Ülkenin Değeri Fethi Gemuhluoğlu' Hüseyin Akın ise 'Bir İrfan Öncüsü ve Bir Ağabey Olarak: Fethi Gemuhluoğlu' konuları üzerinde sunum yaptı. Panelin açılış konuşmasını yapan Moderatör Mahmut Bıyıklı, "Hünerli hakikatli ve marifetli insanların kıymetini bilmek takdir edilecek bir davranıştır. Son yüzyıla baktığımız zamanda birçok değerimiz var, tarihimiz zaten kahramanlarla dolu. Ülke medeniyetinin oluşmasında öncülük eden birçok önemli şahsiyeti görmekteyiz. Fethi Gemuhluoğlu'nun yeri ise gerçekten çok farklıdır. Hiç kimseye benzemeyen özellikleri, farklı düşünceleri ve fikirleri olan önemli bir dava adamıdır" ifadelerini kullandı.

'Bir Ülkenin Değeri: Fethi Gemuhluoğlu' konusunda hazırladığı sunumu paylaşan Şair-Yazar Bekir Oğuzbaşaran, Malatya'da Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Oğuzbaşaran, "Yeşilyurt Belediyesinin projeleri duyunca gerçekten çok şaşırdım bir ilçe belediyesinin sanata ve edebiyata bu kadar duyarlı olmasına çok sevindim. Fethi Gemuhluoğlu irfan sahibi bir insandı, vefatından 40 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen düşünceleri ve fikirleri hala yaşamaktadır. Marifetli insanlara iltifat eden, marifetli insanların önündeki engelleri kaldırmaya gayret eden, kaliteli bir hayat anlayışına sahip Gemuhluoğlu, özellikle Türk Petrol Vakfı vasıtasıyla yakından ilgilendiği yüksek öğrenim gençlerine destek olunmasını sağlamakla kalmadı, ayrıca kendilerinde bilgi, zeka ve sanat pırıltısı gördüğü yüzlerce genci yetenekleri doğrultusunda yüreklendirdi. Eski ve yeni edebiyatçıların, akademisyenlerin hayran olduğu, sevdikleri ve saydıkları bir insandı ve önceliği her zaman insana yapılan yatırım olarak görürdü. Genç bir akademisyen eğer gelecek vaad edecek kapasiteye sahipse onunla yakından ilgilenirdi" diye konuştu.

'Bir İrfan Öncüsü ve Bir Ağabey Olarak: Fethi Gemuhluoğlu' konusunda hazırladığı sunumu Malatyalılarla paylaşan Hüseyin Akın ise, "Fethi Gemuhluoğlu bizim fıtrat ekolümüzdür, fetih adamıdır. Birlikte hareket etmeye önem veren Gemuhluoğlu hayatı boyunca yaşadığı her anı ciddiye almış ve yapmış olmak için bir şey yapmamıştır. Gemuhluoğlu öncelikle insanın kendisiyle, tarihiyle, coğrafyasıyla dost olmasına önem vermiştir. Gemuhluoğlu ' herşeye dost olacaksın, uykuya, paraya ve politikaya dost olmayacaksın" diye tavsiyelerde bulunuyor. Genç kalmak isteyenlere 'uyku ile dost olmayın, uykuya teslim olmayın' diye önerilerde bulunmuş, bunu söylerken bizi silkiyor ve ciddi şekilde uyarıyor. Gençlik yıllarımda kendisini tanımıyordum ama ona yatkın olduğumu hissederek onu çok sevdim" şeklinde konuştu.

Fethi Gemuhluoğlu'nu anlatan şiirler ve mektupların okunduğu etkinlikte, Fethi Gemuhluoğlu'nun oğlu Ali Gemuhluoğlu'nun babasının bir mektubunu okuduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı. Ali Gemuhluoğlu, "Rahmetli babam Fethi Gemuhluoğlu ben 15 yaşındayken bana yazdığı bir mektup var bu önemli bir mektubu sadece kendime değil, tüm gençlere yazılmış olarak gördüm. Öğrenci kardeşlerimiz yarın hayata atılacaklar, evlenecekler ve meslek sahibi olacaklar onlarında çocuklarına böylesine anlamlı ve özel mektup bırakmalarını ümit ederim" diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ayrıca Fethi Gemuhluoğlu adına düzenlenen kompozisyon yarışması başta olmak üzere Siyer-i Nebi ve satranç yarışmalarında dereceye girenlere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Zarifoğlu Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title