Haberler

Festivalin Teması; "Birlik Beraberlik ve Milli İrade"

Güncelleme:

Festival öncesi basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl festivalin içeriğinde bazı değişiklikler yapıldığını belirterek "29. Uluslararası Kültür Sanat festivalimizin temasını 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' olarak belirledik" dedi.

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali 13 Ağustos Cumartesi günü start alacak. 5 farklı ülkeden halk dansları ekiplerinin konuk edileceği festival, Çarşamba akşamı yapılacak finalle son bulacak.

FESTİVAL PROGRAMI AÇIKLANDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival öncesi bu sabah İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu üyeleri ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Bazı STK'ların da katıldığı bilgilendirme toplantısında Başkan Aktaş festivalin içeriğini ve konuk sanatçısını açıkladı. Aktaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası festivalin içeriğinde bir düzenlemeye gidildiğini ve bu yıl 29'uncusu düzenlenecek olan Kütür Sanat Festivalinin temasının 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' olacağını açıkladı. Aktaş, festival kapsamında Uğur Işılak'ın Pazartesi akşamı İnegöllülerle buluşacağını da duyurdu.

FESTİVALİN TEMASI "BİRLİK BERABERLİK VE MİLLİ İRADE" OLACAK

Kahvaltı sonrası festivale ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, Belediye olarak her geçen gün artan hizmet ağı ile şehri şekillendirip ve çehresini değiştirirken, bununla yetinmeyip, ortaya koydukları kültür ve sanat faaliyetleri aracılığıyla da şehirde yaşayan bireylerin aklına ve ruhuna zarafet kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Kültür ve sanatın toplumun tüm dinamiklerine yayılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak farklı coğrafyalardan gelen kültür elçilerine ev sahipliği yapan ve kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ve bu yıl 29. Uncusunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivali işte bu düşüncemizin bir ürünüdür. Bildiğiniz üzere 1988 yılından beri gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizi 2014 ve 2015 yıllarında İsrail'in Gazze saldırısı ve ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucunda gelen şehit haberleri yüzünden iptal etmiştik. Bu yıl da tüm coşkusuyla kültür ve sanatın ihtişamını İnegöllü hemşerilerimize sergilemek düşüncesiyle aylar önce hazırlıklarına başladığımız festivalimize sayılı günler kala bir asra bedel bir gece olan ve ikinci bir İstiklal mücadelesi örneği sergilediğimiz 15 Temmuz darbe kalkışmasını yaşadık. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması sonrasında tüm Türkiye'de olduğu gibi meydanlara inerek Milli iradeye sahip çıkan İnegöllülerin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak tuttukları demokrasi nöbetlerine hepimiz şahit olduk. 'Hakimiyet Milletindir' sözünü haykırırcasına tarihin destansı kahramanlıkları içerisinde en ön sıralarda yerini alacak 15 Temmuz Darbe Kalkışması karşısında ilçe halkımız tarafından tutulan demokrasi nöbetlerindeki birlik ve beraberliğin en güzel şekilde bundan sonrada ortaya koyulacağına inancımız tamdır. Ayrıca 15 Temmuz darbe kalkışması karşısında Milli İradeyi koruma pahasına, esaret ve zillet Kabul etmeyeceğimizi, namlulara göğsümüzü dayayarak, tankların önüne yatarak, uçaklara ve helikopterlere dahi hamleler yaparak ilk geceden beri tek yürek olmayı başarmış Türk Milletinin meydanlarda sabaha kadar tuttukları demokrasi nöbetlerinin ne kadar önemli olduğu tarih kitaplarında yer alarak bugünden geleceğe taşınacağına eminiz. İnegöl Belediyesi olarak bizlerde İnegöl'ün vatanına bağlılığını, kendi canından daha değerli gördüğü ülkesine sahip çıkmak adına gösterdiği destansı duruşu, söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözünü bütün dünyaya haykırırcasına gösterdiği Demokrasi nöbetlerini taçlandırmak istedik. Bu yüzden, bu yıl 13 -17 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 29. Uluslararası Kültür Sanat festivalimizin temasını 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' olarak belirledik" dedi.

Maneviyatın maddeyi yendiği o unutulmaz geceyi tarihe altın harflerle yazdıran aziz Türk Milletinin dünyaya bir ülkenin nasıl cansiperane savunulacağını en iyi şekilde gösterdiğini kaydeden Aktaş, her bir vatandaşın kurşunlara karşı yürüyerek, tankların altına yatarak Anadolu insanının asilliğini de bir kez daha ölümsüz hale getirdiğini ifade etti. Aktaş, bu hain darbe kalkışması sırasında vatanı için canını feda eden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir başta olmak üzere Malatya'da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey'i, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan'ı, darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz'u ve adlarını tek tek sayamadığı tüm ölümsüz kahramanları hiçbir zaman unutmayacaklarını da dile getirdi.

İNEGÖL 5 GÜN BOYUNCA DOLU DOLU ETKİNLİKLERE SAHNE OLACAK

Demokrasi nöbetlerinde sabahlara kadar meydanlarda bekleyen İnegöllülere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın talimatını vermesinden sonra tüm Türkiye'de olduğu gibi 27 gün boyunca sabahlara kadar meydanları boş bırakmayan İnegöllü hemşerilerime huzurlarınızda bir kez şükranlarımı belirtmek istiyorum. Tek yürek olunan bu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. 15 Temmuz'u daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye'nin inşası için bir milat haline dönüştürmeliyiz. Bundan sonra işlerimize daha sıkı sıkı sarılarak, en iyisini yapma noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Şimdi günlük hayatımıza dönme zamanı. Her zamankinden daha fazla birbirimizi sevmeli ve bu sevgimizi göstermeliyiz. Bu anlayışla İnegöl belediyesi olarak bu yıl gerçekleştireceğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizi 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' teması üzerine kurmak istedik. Şehir olarak kenetlenme noktasında düzenleyeceğimiz festivalin önemli bir işlev göreceğine inancımız tam. Festival süresince İnegöl'ün dört bir tarafında birçok etkinlik gerçekleşecek olup, İnegöl; 5 gün boyunca dolu dolu etkinliklere şahit olacak. Festivalimiz yurt dışından gelecek özel ekiplerin gösterileri, spor müsabakaları, sokak etkinlikleri ve halk konseri ile birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Festival kapsamındaki bütün etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak."

FESTİVALE KATILACAK EKİPLER AÇIKLANDI

Yurt içi ve yurt dışından festivale katılacak halk dansları ekipleri hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, "Bu sene halk dansları gösterisi yapmak üzere ilçemizden; Bal-Göç Kültür Derneği, Ahıskalılar Kültür Derneği, Ertuğrulgazi Kültür Derneği, Şavşatlılar Kültür Derneği, Rumeli Kültür Derneği, Kafkas Folklor ve Kültür Derneği ile Belediye Halk Danslarının yanı sıra, yurtdışından Azerbaycan, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Makedonya ekipleri festivalimize renk katacak. Festivalimizin diğer bir ayağında ise 19 kültür derneğimiz Kültürpark içi kameriyeler bölgesinde çadır açacak ve kendi kültürlerine ait tanıtımlar da yapacak. Festival kapsamında ayrıca yerli ve yabancı halk dansları ekipleri festival havasını şehrin dört bir yanına yayma noktasında toplam 9 ayrı bölgede 27 dış park gösterisi yapacak. Organizasyon kapsamında spor müsabakalarına da yer veriyoruz. Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu ortaya koyma noktasında Kurumlar arası Voleybol ve veteranlar Masa Tenisi ile artık bir marka haline gelen 13. Refik Gür Sokak Basketbol turnuvasını düzenleyerek sporu tüm yaş guruplarına yaymaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

UĞUR IŞILAK İNEGÖLLÜLERLE BULUŞACAK

29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin 13 Ağustos Cumartesi günü saat 18.30'da İnegöl AVM önünden Kortej yürüyüşüyle start alacağını duyuran Aktaş, "Aynı gece kültürpark içi kameriyeler bölgesinde kültür derneklerimizin festivalimize ayrı bir renk kattıkları ve kendi kültürlerini tanıttıkları çadır stantlarının açılışını hep birlikte gerçekleştirdikten sonra Açık Hava Gösteri Merkezine geçerek festivalimize katılan yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin bizlere sunacağı birbirinden güzel gösterilerini izleme fırsatına kavuşacağız. Ve 15 Temmuz darbe kalkışması karşısında adeta bir kahramanlık destanın yazıldığı, karanlıktan aydınlığa çıkılan o gece sonrası halkımızın sabahlara kadar doldurdukları meydanlarda, Milli İradenin sesi olmuş ve halkımızın gönlünde taht kurmayı başarmış adeta modern Anadolu Ozanı diye adlandırabileceğimiz, gerçek bir sanatçı kimliğine haiz Uğur Işılak'ı ilçe halkımızla buluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Bu vesile ile 15 Ağustos Pazartesi akşamı Nikah Salonu önünde gerçekleştireceğimiz Uğur Işılak konserine tüm ilçe halkımızı davet etmek istiyorum" dedi.

ALTIN MOBİLYA HALK DANSLARI YARIŞMASI

Başkan Aktaş, İnegöl'ün ticari hayatını ayakta tutan İnegöl Mobilyasını uluslararası arenada tanıtmak amacıyla bu sene 5'incisi gerçekleştirilecek olan Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının da 5 yabancı ülke halk dansları topluluklarının katılımlarıyla 17 Ağustos Çarşamba günü Açık Hava Gösteri Merkezinde yapılacağını belirtti.

13-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Kültür Sanat Festivaline katkıda bulunan kişi, kurum, kuruluş, kulüp ve gruplara da teşekkür eden Aktaş, "Bilindiği gibi bu festivalin maliyeti sponsorlar marifeti ile karşılanmakta olup, İnegöl Belediyesi'ne her hangi bir külfeti yoktur. Bu yıl festivalimize sponsor olan firmalarımız;

İSKO AŞ, KÜÇÜKÇALIK TEKSTİL, SERRA SÜNGER, ÖZDİLEK A.Ş, İNEGOL AVM, ÇİLEK ODASI ve MOBİLİYUM

AVM'dir. Kendilerine maddi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şunu da ifade etmek isterim ki tüm çalışmalarımızda bize güç veren meclis üyelerimize, festivalimizin düzenlenmesine maddi katkı koyan sponsorlarımıza, Kültür Sanat Komisyonu üyelerimize, belediyemizin fedakâr çalışanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, kültür-sanat camiasına ve ferasetiyle bize rehberlik eden İnegöl halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlara inerek namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm vatan evlatlarına bir kez daha şükranlarımı sunarken, o gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden tarihe kahramanlıklarını altın harflerle yazdırarak şehitlik mertebesine ulaşan vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, gazilik şerefine nail olan isimsiz kahramanlar önünde de huzurlarınızda saygıyla eğiliyorum. Son olarak 13-17 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 29. Uluslararası Kültür Sanat festivalimizin teması olarak belirlediğimiz 'Birlik Beraberlik ve Milli İrade' olgusunun bizleri çepeçevre sarması ve bizlere her zaman kılavuzluk yapması gerekliliği içerisinde, şehrimizdeki birlikteliğin ve kardeşliğin artacağına inandığımız festivalimizin tüm etkinliklerine saygı değer ilçe halkımızı beklediğimizi buradan bir kez daha belirtmek isterim" diye konuştu.

Aktaş, açıklamasını Uğur Işılak'ın 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yazdığı ve meydanlarda coşkuyla dinlenen Demokrasi Marşındaki; "Milyonların ayak sesi titretti yeri/ Elde bayrak, dilde tekbir, koştu ileri/ Yerden, gökten o hainler ölüm saçarken/ Nice yiğit şehit düştü bayrak açarken/ Demokrasi destanında şahitler biziz/ Bir ölünce bin dirilen şehitler biziz" sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Uğur Işılak Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title