Haberler

Festival yöneticilerine sizin için sorduk!

Sanal dünyanın en kapsamlı sinema dergisi Cinedergi 95. sayısıyla yine göz dolduruyor, sinema gündeminin nabzını tutuyor.

Cinedergi yeni sayısında sezonun yeniden başlaması, festivallerin arka arka sıralanmasıyla birlikte film festivallerini yöneten, kimi zaman eleştirilen kimi zaman alkışlanan festival yönetmenlerinin görüşlerine yer veriyor. Semra Güzel Korver beş soruyla beş festival yöneticisine mikrofon uzatıyor.

Antalya Uluslar arası Film Festivali yönetmeni Elif Dağdeviren son iki yıldır öne çıkan film forumlarının yönetmenler için uluslar arası başlangıçlara yol açtığı görüşünde…. Ayrıca sosyal sorumluluk ve farkındalık hedefi olan festival olarak ayrıştıklarını da söylüyor.

Uluslar arası İstanbul Film Festivali yönetmeni Kerem Ayan ise festivalin gücünü İstanbul'dan ve festivale gönülden bağlı seyircisinden aldığının altını çiziyor, Türkiye ve dünya sinemasından en iyi örneklerin de festivalde heyecenla beklendiğini belirtiyor.

Uluslar arası Ankara Film Festivali yöneticisi İnci Demirkol festivallerin izlenen filmlerin yönetmeni ve oyuncusuyla anında fikr ve duygu alışverişi kurduklarını ve seyircinin hayatında bıraktığı ize de etki ettiğini söylüyor…

Uluslar arası Adana Film Festivali genel müdürü Candan Yaygın ise 'Adana bir sinema kentidir, sanat ve sinemayla dopdoludur' diyerek Yılmaz Güney'in, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü ve Abidin Dino'nun memleketinde festival olmazsa olmaz diyerek, Adana'nın farkını dile getiriyor.

Yedi yıllık geçmişiyle köklü festivallerin arasında yerleşen Uluslar arası Malatya Film Festivali koordinatörü Hüseyin Namık Yıldırım diğer festivallerin tersine Malatya'nın valilik koordinasyonunda yapıldığını belirtiyor. Amatör ruhla profesyonel bir festival düzenlediklerini belirten Yıldırım festivalin teknik kitaplarla öne çıktığını da vurguluyor.

Eleştiri, röportajlar, vizyon, pek yakında, albümler, kitaplar, festivaller… Hepsi ücretsiz sinema dergisi Cinedergi'nin yeni sayısında.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Elif Dağdeviren Semra Güzel Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title